Krister Henriksson om beslutet med frun Cecilia Nilsson efter alla år

.

Krister Henriksson och frun Cecilia Nilsson blir särbos.

Nu berättar de båda om valet att bo på olika håll – samtidigt som de fortsätter att vara gifta.

Detta i SVT-dokumentären ”Porträtt av Krister Henriksson” som visas på torsdagkvällen, uppger Expressen.

Sagan om Krister Henriksson och Cecilia Nilsson tog sin början redan i samband med en hemmafest när Nilsson var i tonåren. Cecilia Nilsson berättar i den kommande SVT-dokumentären, som visas på torsdagen klockan 20 i SVT1, att de sedan blev tillsammans när de båda var med i ”Herr Puntila och hans dräng Matti” på Stadsteatern 1985. Och sedan dess har de varit ett kärlekspar.

Foto: SVT

Samtidigt berättar hon att det varit viktigt att känna sig fri.

– Jag har velat stå ganska fri som skådespelare, och det vill ju Krister också. Vi har ju bestämt sen tidigt att vi inte ska bli något ”skådespelarpar”. Sen har det ju blivit med åren att vi går på saker ihop och fångas på bild ihop, men jag hoppas verkligen att folk inte tänker när de ser mig att ”där är Kristers fru”. För det är vad man inte vill, säger hon i SVT-dokumentären.

Nu förklarar de båda att de lever som särbos, men fortsatt är gifta.

– Det är jätteroligt. Man måste våga lite nya saker ibland, det är spännande. Man förändrar formerna för sin relation, och då innebär det att man får syn på varandra på ett annat sätt, säger Cecilia Nilsson i SVT-dokumentären.

Krister Henriksson:

Foto: Tobias Ehrnvall /SVT

– Jag gillar att vara själv, men jag gillar inte att vara ensam. Det är skillnad. Jag gillar att vara själv, och det handlar väldigt mycket om mitt jobb. Det är så mycket omkring hela tiden. Människor hela tiden. Det är klart som fan att man ibland känner ”Gud, ge mig ett litet litet rum där jag får vara själv, men inte ensam”, säger han.

Samtidigt förklarar de att eftersom barnen inte längre bor hemma så kan de göra lite mer som de vill och vill därför kunna anpassa sig vad som funkar bäst för dem. När de ses kommer de att ta vara på tiden.

– Man bestämmer sig för att ses, och när man ses så är man ju med varandra. Då sitter man inte och kollar mobiler eller tv, utan då är man tillsammans. Det är ju en fördel, för det går ju mycket slentrian i ett umgänge också. Att man är nästan är tillsammans, men gör en massa saker vid sidan av, säger Cecilia Nilsson i dokumentären.

Dokumentären ”Porträtt av Krister Henriksson” visas i SVT1 på torsdagen klockan 20.00.

STOCKHOLM 20190128 Cecilia Nilsson och Krister Henriksson kommer till Guldbaggegalan 2019 på Cirkus i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Kloka ord från ett fint par! Dela gärna vidare för att hylla Krister och Cecilia för deras mod och öppenhet!