Foto: TT/TV4, Youtube

Kristin Kaspersens starka fynd i egna tv-intervjun med ”Lill-Babs” – 10 år senare

Kristin Kaspersen intervjuade sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson i tv.
Nu – tio år senare – delar hon med sig av en kärleksfull insikt om sin mamma, efter att ha sett bilderna igen.

Prinsessan Diana: Vad var det egentligen som hände? Vem bar skulden? Och vad blev hennes sista ord? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Barbro ”Lill-Babs” Svensson lämnade sannerligen ett stort avtryck under sin tid på jorden.

Genom historien har stjärnor kommit och gått men det finns få som faktiskt har påverkat den svenska låtskatten lika mycket som ”Lill-Babs”.

Redan på 1950-talet slog hon igenom och blev genom åren en av våra mest färgstarka artister och ikoner.

Stjärnan var bara 16 år gammal när hon släppte sitt debutalbum efter att ha blivit upptäckt av orkesterledaren Simon Brehm.

Och sedan fick hon en otrolig karriär med kioskvältare som bland annat ”En tuff brud i lyxförpackning””Älskade ängel””Leva livet”, och ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?”.

Men den största skatten i livet var inte hitsen eller den fantastiska karriären på scen.

Det var förstås Barbros tre älskade döttrar: Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.

LÄS MER: Kristin Kaspersens tårar i tv – bröt ihop efter oväntade Lill-Babs-hyllningen: ”Jag orkar inte”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2022-03-23 Kristin Kaspersen är tillsammans med sina systrar Monica Svensson och Malin Berghagen aktuell med en bok om sin mamma Lill-Babs. " Vår mamma Lill-Babs" Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT
STOCKHOLM 2022-03-23 Kristin Kaspersen är tillsammans med sina systrar Monica Svensson och Malin Berghagen aktuell med en bok om sin mamma Lill-Babs. ” Vår mamma Lill-Babs” Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT

Efter ”Lill-Babs” bortgång våren 2018, har döttrarna hedrat sin mors minne på flera vis.

Bland annat genom sammanställningen av boken ”Vår mamma Lill-Babs” som gavs ut förra våren.

– Vi vill hylla dig för den mamma du är. För allt du gjort och allt du kämpat för. Du har inspirerat så många. Det kommer fram vänliga människor var och varannan dag och pratar om dig. Och i min värld är du med varje dag. Jag pratar med dig, frågar om råd och ber dig följa med på jobb, middagar och äventyr. Din närvaro är påtaglig och du har gjort avtryck för alltid. Inte minst genom hur du spridit vikten av att vi är snälla mot varandra och att vi ser varandra , sade Kristin Kaspersen i ett uttalande i samband med boksläppet.

Kristin Kaspersens upptäckt efter egna tv-intervjun med mamma Lill-Babs

Kaspersen själv är sedan många år en firad tv-personlighet som med bravur programlett några av Sveriges allra största och mest prestigefyllda direktsändningar.

Sommaren 2013, alltså för tio år sedan, var hon programledare för TV4:s Nyhetsmorgon.

Och då hade hon faktiskt mamma Barbro som gäst vid ett tillfälle.

Mor och dotter möttes för ett samtal i studion, och när Kristin i dag ser tillbaka på tv-intervjun fastnar hon för en speciell detalj.

I TV4-intervjun sade ”Lill-Babs” följande:

– Det fanns en självklarhet i att skämma bort. För det blir man så glad av själv. Och första gången när man gör det där kan det kännas egoistiskt, för att man gör det för att man ska få ett leende, tack eller så där. Men sen så blir det där ett levnadssätt. Det finns inget roligare än att skämma bort, sade Barbro och fyrade av ett av sina allra varmaste leenden.

När Kaspersen i dag ser tillbaka på mammans ord i sändningen, reflekterar hon.

– Tänk om vi alla kunde tänka och agera som mamma. Då skulle världen se så annorlunda ut, skriver Kristin Kaspersen på Instagram och fortsätter:

– Det här är ett kort klipp från en intervju jag gjorde med mamma när jag var programledare för Nyhetsmorgon söndag när hon skulle fylla 75 år, 2013.

Hyllningarna till Lill-Babs: ”Hon var så underbar”

I kommentarsfältet har många reagerat på Kristins varma insikt om sin mor.

– Ja åh vad hon är saknad – kloka, fantastiska, unika Barbro! Men hennes kärlek, omtanke och vishet förs vidare genom er, hennes underbara döttrar och barnbarn, skriver artistkollegan Nanne Grönvall i en kommentar till Kaspersens inlägg.

Flera av Kristins följare väljer också att dela med sig av personliga minnen från Barbros otroliga karriär.

– Jag hade glädjen att få fota henne både framför och bakom scen för många år sen. Jag var med i hennes loge, där hon hade ställt en tallrik med brödsmulor åt en liten fluga som höll henne sällskap. Så hon skämde t.o.m. bort små flugor. Hon var så underbar! skriver en av Kaspersens följare.

En annan följare beskriver hur hon träffat på Barbro och Kristin på en flygplats tidigare i livet.

– Barbro kom fram till mig och berättade att du skulle åka med oss och att du också höll på att utbilda dig till flygvärdinna. Eller om du var färdig..? Hur som, hon bad oss förstås om att ta hand om dig på bästa sätt. Lite senare kom du fram till mig i gaten ocj frågade om det fanns något du kunde hjälpa till med. Jag minns att jag tänkte då som nu, att du Kristin har ett lika stort hjärta som din mamma, skriver en följare i kommentarsfältet till Kaspersen.

LÄS MER: Lilla flickan vill hedra ”Lill-Babs” med klassiska låten – sek senare jublar hela kyrkan

Här nedan kan man se hela Kristin Kaspersens intervju med mamma Lill-Babs:

Lill-Babs – evigt saknad, aldrig glömd. ❤️