Kristin Kaspersens starka insikt om åldrandet – folkkära profilen: ”Önskar jag vetat tidigare”

Foto: Youtube/TV4

Kristin Kaspersens starka insikt om åldrandet – folkkära profilen: ”Önskar jag vetat tidigare”

Hon trivs med att bli äldre.
Nu berättar folkkära tv-profilen Kristin Kaspersen, 52, om insikten hon fått med åldern.
– Det är så skönt, säger hon till Damernas värld.

Kristin Kaspersen är en av våra mest populära tv-programledare. Hon har lett program som ”Söndagsöppet”, stora direktsändningar som ”Melodifestivalen” och ”Idrottsgalan”, underhållningsshower som ”Fångarna på fortet” och ”Biggest Loser”.

Det hela började mycket tidigt, då Kristin Kaspersen redan som ung hade flera barnroller i musikaler på teatrar i Stockholm. Hon började sedan på TV3 Norge – i pappan Kjell Kaspersens hemland – där hon som 22-åring inledde som väderpresentatör. Några år senare blev hon programledare för olika tv-program i Sverige och resten är som det brukar heta historia.

För två år sedan blev hon också stor dansdrottning när hon tillsammans med kollegan Calle Sterner vann ”Let’s dance” i TV4. I år skrev dessutom historia när Kristins son Filip Lamprecht också vann samma tävling. Det är första gången i den svenska variantens historia som två generationer vunnit ”Let’s dance”.

Kaspersens ärliga ord om åldrandet

Kaspersen driver i dag sin egen intervjuserie i podcastform, ”Nyfiken på”. Det har nu gått 30 år sedan hon inledde sin framgångsrika tv-karriär.

För Damernas värld berättar hon öppenhjärtigt om åldrandet.

– Jag trivs med att bli äldre och omfamnar det. Det finns en sak du inte kan förändra och det är just att bli äldre. Och vad är alternativet? Att vara död … Och det vill jag inte! säger hon till Damernas värld.

Hon fortsätter:

Kristin Kaspersen
Foto: TV4/Youtube

– Är det något jag önskar att jag vetat tidigare är det att jag inte behöver klara allt själv. Jag trodde det var att vara vuxen, men i stället har jag varit som en trotsig tonåring i hela mitt liv. Nu har jag förstått att om jag inte klarar av en grej så ber jag om hjälp. Det är så skönt!

Någonting hon försöker få i sig mycket av är frukt och grönt – och det finns en bakomliggande orsak till detta, avslöjar hon.

– Jag har haft en strulig mage sen jag var liten och mår bra av att äta hälsosamt med mycket grönsaker och frukt. Och jag tycker det är riktigt gott! Men jag är inte manisk. Jag älskar att äta lite choklad eller popcorn ibland och njuter verkligen av det. Det är viktigt att njuta av det man äter!

Kristin Kaspersen
Foto: TV4/Youtube

Du är fantastisk, Kristin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna härliga tv-profil på vår Facebook-sida!