Hård kritik mot Tilde de Paula Eby – nu svarar hon

Tilde de Paula Eby får kritik efter tisdagens ”Efter fem”.

Nu väljer programledaren själv att bemöta de hårda orden.

Tilde de Paula Eby lämnade Nyhetsmorgon för att bli programledare för aktualitetsprogrammet ”Efter fem” på TV4.

Programledaren hyllades unisont av tittarna efter premiären. Under våren har det hänt att Tilde de Paula Eby varit borta och då ersatts med framför allt Anna Brolin som programledare.

Förra måndagen var det dags igen. Då var det plötsligt TV4-Nyheternas Henrik Alsterdal som rattade programmet. Dagen efter lyste Tilde återigen med sin frånvaro. Många tittare undrade då var Tilde, som även leder ”Let’s dance” med David Hellenius, tagit vägen, och TV4 valde att svara.

”Idag programleder Anna Brolin Efter fem medan Tilde de Paula har andra uppdrag. Men en kram hinns alltid med innan sändningen! Ni missar väl inte kvällens program? 17.00 sätter vi igång på TV4 Play och i appen”, skrev då TV4 på programmets Instagramsida.

Tilde de Paula Eby tillbaka i ”Efter fem”

I veckan är äntligen Tilde tillbaka som programledare. Och ”Efter fem”, som likt Nyhetsmorgon tar upp dagsfärska ämnen är mer aktuellt än någonsin. Med bara några dagar kvar till EU-valet har programmet bjudit in partiledarna för att debattera olika ämnen.

I tisdags var det dags för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, Socialdemokraternas Stefan Löfven och Centerpartiets Annie Lööf att mötas i en fyrtio lång minuter debatt.

Men det var inte bara partiledarnas åsikter som fick folk att reagera.

Så svarar Tilde de Paula Eby på kritiken

Efter programmet riktar en tittare kritik mot hur Tilde skötte programledarrollen.

– Tilde skärp dig ge alla lika lång tid… Lööf tog överhand det brukar hon göra när ingen stoppar henne å då är det opp till dig Tilde att styra det, skriver en tittare på Nyhetsmorgons Instagram.

Tilde de Paula Eby väljer dock inte att ducka för de hårda orden. I stället svarar hon tittaren själv.

– Faktum är att det skiljde 50 sekunder när vi gick ur! Vi har en redaktör som räknar!, svarar hon den upprörda tittaren i kommentarsfältet.

 

Såg du debatten i Efter fem, och hur tyckte du Tilde skötte sig? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.