Kritikstorm mot Bianca Ingrosso – stora ilskan efter festnatten: ”Får vara vart jag vill”

Bianca Ingrosso delade nyligen med sig av en video på hennes youtubekanal från när hon hade festat med ett gäng vänner.

Sedan det publicerades har hon fått kritik kring bristen på hänsyn i coronapandemin, något som nu regeringen ställer sig bakom.

– Det sänder ut ett budskap till samhället, säger Morgan Johansson (S) till Expressen.

Coronapandemin påverkar miljontals människor världen över.

Även om vissa länder numera har öppnat upp för turister, är det fortfarande oerhört viktigt att följa rekommendationer och inte resa mer än nödvändigt.

De tidigare rekommendationerna kring att hålla avstånd och inte träffa riskgrupper kvarstår, men efter att ha lagt upp en video på sin Youtubekanal får nu influencern Bianca Ingrosso massiv kritik.

I videon syns hur hon och flera andra vänner festar tillsammans, någonting som har fått flera personer att se rött.

Regeringens kritik mot Bianca

Flera personer menar att hon Bianca tillsammans med vännerna inte har tagit hänsyn till den rådande coronakrisen och har festat ändå.

Detta ställer sig också Morgan Johansson (S) sig bakom.

– Det är uppenbart att man har betett sig på ett sånt sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra. Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden, säger Morgan Johansson till Expressen.

Morgan Johansson
Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Morgan Johansson menar att det är viktigt att fortsätta visa omtanke och hänsyn, även om du själv är frisk.

– Jag tycker det är viktigt när vi befinner oss i en sån här situation och hanterar en väldigt farlig sjukdom som riskerar att skicka dig på sjukhus i flera veckor och lägga dig i respirator. När det kan bli resultatet är det viktigt att man från regeringen och övermyndigheters sida är tydliga i att man fortsätter visa gott omdöme. I de fall man inte gör det måste vi också kunna markera mot det, säger han till Expressen.

Bianca Ingrossos svar efter kritiken

Nu har även Bianca själv svarat på kritiken.

”Jag följde alla regler som nattklubben hade. Hade ett avstånd på minst 3 meter per bord och vi var inte mer än 10 personer per bord som är enligt regler. Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill”, skriver hon i ett sms till Expressen.

Bianca Ingrosso
Foto: TV4

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Glöm inte att följa oss på Instagram, klicka här för att komma dit!