Kritikstorm mot Charlotte Perrelli – nu ryter folkkära artisten ifrån: ”Var bara tyst”

Hon är en av våra mest populära och älskade artister.

Men efter sin medverkan i ”Stjärnorna på slottet” har Charlotte Perrelli fått mycket kritik kring hennes agerande.

– Folk behöver inte hylla mig till skyarna, men var bara tyst om du inte gillar det, säger hon i podden ”Så in i själen”.

Sedan hon tog hem vinsten i hela Eurovision song contest 1999, har Charlotte Perrelli blivit en av våra mest älskade artister.

Hon tog hem återigen vinsten i Melodifestivalen 2008 och gör äntligen comeback i årets tävling.

Men under förra året spelade hon in ”Stjärnorna på slottet”, som sänds just nu på SVT, vilket har fått flera att kritisera henne.

När artisten gästar Agneta Sjödins podcast ”Så in i själen”, berättar den folkkära artisten om det hårda klimatet på nätet.

– Jag skulle aldrig gå till attack på en annan människa. För mig är det såhär att du gör din grej, jag gör min grej. Här är jag och där är du. Jag skulle aldrig skriva ”gud vad du är ful” eller ”gud vad du har fula kläder”. Det finns liksom inte, säger hon innan hon fortsätter:

– Folk behöver inte hylla mig till skyarna, men var bara tyst om du inte gillar det. Försök inte kasta skit eller få mig att må dåligt, för jag är inte intresserad av det.

Charlotte Perrelli
Foto: SVT

LÄS MER: Charlotte Perrelli om incidenten med Ernst Billgren – relationen bakom kulisserna: ”Ifrågasatte mig”

Kritiserades efter draget

Under inspelningarna delade Charlotte med sig på sina sociala medier kring händelserna bakom kulisserna.

Men det var någonting speciellt som följarna inte gillade.

Charlotte berättar att hon fick kritik för att hon hade klätt upp sig fint och sminkat sig.

– När jag spelade in Stjärnorna på slottet så hade min make up-kille Mattias lagt ner massa tid på att fixa mig. Men en del har ju så svårt för det där. Då tyckte folk att ”men gud tror du att det är en modevisning eller?”. Och tyckte att jag gick lite för hårt fram för att det var för mycket fokus på kläder och smink, berättar hon innan hon fortsätter:

– Och Mattias blev lite provocerad för då har ju han gjort en frisyr som han tycker är cool. Och det är timmar av förberedelser och tankar bakom.

– Om du gick till jobbet och la upp en bild på dig själv, skulle du då vilja att folk bedömde dig då och sa ”fyfan vad du ser ut idag”? Det är det väl ingen som vill?.

Elaka kommentarer kring familjens beslut

Det är inte den enda gången som Charlotte ryter ifrån mot hatiska kommentarer.

När hon och familjen firade jul, skrev hon ett inlägg på sin blogg där hon slog tillbaka mot de kritiska rösterna.

”Någon undrade över en uppdukas bild ( som jag nu tog bort eftersom en del har sådana problem med att förstå hur man kan lösa den här ekvationen…..) och får väl förtydliga för alla coronapoliser ( även om jag verkligen inte behöver redogöra ) de som nu inte verkar förstå att vi är vuxna o kan tänka. Vi har ätit i omgångar här hemma och inte befunnit oss inomhus samtidigt. Fördelen med ett Winterwonderland. Barnen är ju ute nästan hela tiden. Pulkaåkningen är en stor favorit och även snöbollskrig”, skrev artisten då på bloggen.

”Vi har i två olika hus ( eftersom vi har ett gästhus) och vi ätit i omgångar. Sedan varit utomhus. Vi har försökt kämpa på med detta som jag förmodar att alla andra oxå gör. Vi hade gäster här i ett dygn och alla är nu tillbaka i Stockholm”.

Så tråkigt att vi inte kan välja att hylla varandra istället. Du är fantastisk Charlotte!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.