Kungens hemliga samtal till ikonen avslöjat – av Leif GW Persson

Leif GW Persson, Kungen, kungafamiljen.

Foto: Wikimedia/Kungahuset.

Leif GW Persson, 73, har åtskilliga gånger berättat sin inspirerande klassresa. Inte minst i hans första självbiografi, ”Gustavs grabb”. Där skildras uppväxten på Gärdet i Stockholm med pappa Gustav som var timmerman och grovarbetare och mamma Margit som var hemmafru. I dag är Leif ekonomiskt oberoende tack vare alla sina framgångar.

Foto: Wikimedia.

GW ringde om hjälp

Leif GW:s klassresa har inneburit att han numera umgås med människor från en annan bakgrund än vad han själv kommer ifrån. Detta särskilt då han har ett stort intresse för jakt. Till en början när han skulle umgås med ”finare folk” var det inte så lätt att veta vad som gällde. Då ringde han till folkvettsexperten Magdalena Ribbing för hjälp. Det berättar Svensk Damtidning.

– Jag ringde Magdalena Ribbing. Hon var ju ett levande etikettlexikon och så fort jag skulle till någon riktigt fin tillställning så kunde jag ringa henne, och hon berättade allt i detalj och det stämde alltid, säger GW till Svensk Damtidning.

Han avslöjar också att självaste kungen brukade ringa Ribbing för tips och råd.

– Kungen ringde också till Magdalena i samma ärende – men han kunde ju i vart fall inte klaga på sin bakgrund!

Foto: Peter Knutson/Kungahuset.

Magdalena Ribbing är oändligt saknad, men aldrig glömd. Hennes avtryck på svenskarna kommer att vara förevigt. Det visar inte minst den här härliga historien som nu får se dagens ljus tack vare Leif GW Persson. Dela gärna vidare för att hedra hennes minne.

Exit mobile version