Läkarens skarpa cancervarning till Kevin Costner

Kevin Costner är ett namn förknippat med en av Hollywoods hetaste män, men efter åratal av filminspelningar under solens brännande strålar börjar den åldrande cowboyen enligt källor se ut som en ”padda”.

En läkare säger att stjärnans ”fläckiga hud” är ett skrämmande tecken på cancer och tillägger att om han inte är mer försiktig ”kommer han att ångra sig”.

Sedan 2017 har Kevin Costner producerat och spelat huvudrollen i Yellowstone, en TV-serie som berättar historien om konflikter mellan ranchfamiljer i Yellowstone National Park.

Den 69-årige cowboyen, som i serien spelar patriarken i familjen Dutton, tillbringade mycket av sin tid på hästryggen under den gassande solen i det fiktiva Broken Rock Indian Reservation.

Men i juni 2024 meddelade den nyskilda skådespelaren att han skulle lämna ranchen för att bli en jordbrukare i Arizona i Horizon: An American Saga Chapter 1 från 2024, en storfilm där han spelar huvudrollen och även är producent.

”Efter att ha arbetat med Horizon i ett och ett halvt år, och gjort allt som krävdes samtidigt som jag tänkte på Yellowstone, insåg jag att jag inte kommer att kunna fortsätta”, förklarar Wyatt Earp-stjärnan för sina fans på sociala medier. ”Det var något som verkligen förändrade mig. Jag älskade det och jag vet att ni älskade det också. Och jag ville bara låta er veta att jag inte kommer att återvända.”

Fansen uttryckte sin besvikelse över beskedet i kommentarsfältet på hans sociala medier; vissa önskade honom lycka till, medan andra påpekade att han ser ”sliten ut”.

En skrev: ”John Dutton var GOAT; en absolut legend. Det kommer inte att vara detsamma utan dig.” Och en annan skrev: ”Jag är så förkrossad över det här.”

”En padda har bättre hud än Kevin”

En tredje, som noterade att han ser utbränd ut, kommenterade: ”Showen kommer definitivt inte att vara densamma utan dig … Fortfarande så stilig, men du ser [sliten] ut och äldre.”

Detta fan är inte den enda som har lagt märke till att stjärnan i Dances with Wolves ser lite sliten ut.

En insider varnar för att stjärnan kan vara på väg mot en hälsokris om han inte är mer försiktig när det gäller att filma under solen.

Källan berättar för Radar Online att Costners ”ansikte är fläckigt från all solning och förmodligen de solbrännor han har fått.”

”Och hans panna har många fina linjer som berättar en liknande historia, plus fler fula veck runt ögonen.” Insidern fortsätter: ”Hans hals är värst. En padda har bättre hud än Kevin. Men han verkar omedveten om den skada som alla dessa UV-strålar kan göra, och det kan komma tillbaka och bita honom.”

Källan råder skådespelaren och filmskaparen ”att smörja in sig med solskyddsmedel och täcka sig ordentligt” och varnar för att ”han kommer att ångra sig. Hudcancer är allvarligt.”

Dr. Gabe Mirkin, som inte behandlar Costner, håller med om att stjärnan från Field of Dreams redan uppvisar ”skador”.

Visar tecken på skador i huden

Mirkin uppmanar Costner ”att träffa en hudläkare varje år och få varje basalcell borttagen innan den blir mer omfattande”.

Basalcellskarcinom är den ”vanligaste typen av cancer”, enligt American Academy of Dermatology Association (AAD). Organisationen säger att personer med ”en ljusare hudton” som sällan skyddar ”huden från solen” eller använder solarium löper ”större risk att utveckla” hudcancer.

AAD skriver: ”Innan basalcellscancer utvecklas märker personer med ljusare hudtoner ofta tecken på solskador på huden, såsom åldersfläckar, missfärgade hudfläckar och djupa rynkor. Dessa tecken kan utvecklas flera år före cancer.”

Mirkin förklarar att ”majoriteten av hudcancer är basalceller som vanligtvis inte sprider sig till andra delar av kroppen” och säger att det ofta inte är livshotande.

Men läkaren tillägger: ”När en person väl har börjat utveckla hudcancer måste de vanligtvis gå tillbaka till hudläkaren under resten av livet eftersom de fortsätter att få nya.”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev