Lars Lerins generösa gåva till barnen – tavlorna såldes till förmån för idrottsklubbarna

Lars Lerin och maken ”Junior” skänkte för ett tag sedan ett par tavlor till idrottsklubbarna där barnen är verksamma.

Nu har verken klubbats – så mycket pengar fick klubbarna.

Lars Lerin skänkte under månadsskiftet ett par tavlor tillsammans med maken Manoel ”Junior” Marques Lerin.

Verken skänktes till idrottsklubbarna IFK Skoghall och Skoghalls IBK. Lars och Juniors barn spelar nämligen både fotboll och innebandy i klubbarna.

Tavlorna, som går under namnen Skoghall I och II, auktionerades ut på Auktionsverket i Karlstad i början av juli, vilket NWT rapporterat om.

Den 6 juli klubbades de igenom och fick nya ägare. Pengarna gick oavkortat till idrottsföreningarna.

Så mycket såldes tavlorna för

Totalt landade tavlorna på 48 000 kronor. 27 000 kronor för den ena tavlan och 21 000 för den andra. Jämfört med många andra av Lars Lerins verk så får det betraktas som billigt, men de extra inkomsterna till klubbarna var mycket välkommet.

– Det var mer än vad vi kunde hoppas på. Så det får vi vara jättenöjda och jättetacksamma med. Det blir som en extra intäkt för föreningen och något vi kan göra något bra utav. Så det är något som behövs, verkligen, säger Markus Linryd, klubbchef Skoghalls IBK, till NWT.

Blivit lite av en tradition

Även förra året så skänkte Lars Lerin och Junior ett konstverk i form av ett träsnitt till Skoghalls IBK. Det såldes på auktion för 18 000 kronor.

– Det får gärna bli en tradition för vår del. Vi är jättetacksamma att Lars och ”Junior” ställer upp och stöttar oss på det sättet. En fantastiskt fin gest och intäkt för oss. Det är jätteroligt, säger Markus Linryd till NWT.

Riktigt fint initiativ av er Lars och Junior!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev