Lars Lerins nya drag för barnen – skänker bort tavlor till förmån för deras idrottsklubbar

Lars Lerin är en av våra mest framstående konstnärer och hans tavlor säljs för hundratusentals kronor.

Nu har han beslutat sig för att stödja ungdomsidrotten.

Lars Lerin, 70, är konstnären som med sina penseldrag skapat många underverk genom åren. Med sin oerhörda talang för att återge ljus och mörker i sina verk sticker han verkligen ut bland konstnärer.

Tillsammans med maken Manoel Junior Marques, 47, och barnen bor Lars Lerin på Hammarö i Värmland.

Lars och Junior gifte sig 2009 och sedan dess fått fyra barn ihop. Det är sönerna Rafael, 9, och Gabriel, 8, samt tvillingdöttrarna Iris och Gerd, som är fem år.

Just nu håller Lars och familjen på att spela in ett nytt program som kommer att gå på SVT senare.

Skänker tavlor till välgörande ändamål

På sista tiden har Lars skänkt en del av sina verk till välgörenhet. Till exempel har han skänkt tavlor till förmån för krigsdrabbade barn i Ukraina.

Nu har han beslutat sig för att skänka fler av sina verk. Med anledning av att hans söner sysslar med både fotboll och innebandy så har Lars valt att hjälpa de lokala idrottsklubbarna på traven. De yngsta flickorna har inte börjat med sportaktiviteter än.

Han har målat två tavlor som heter Skoghall I och II. Förhoppningsvis kommer de kunna säljas för höga belopp.

– Jo, det är för att barnen är engagerade i innebandy- och fotbollslagen här på Hammarö. Så intäkterna går oavkortat till Skoghall IBK och IFK Skoghall, säger Lars Lerin till NWT.

”Kul att stödja”

Då Lars på senare år har gått och blivit idrottspappa så spenderar han nu stora delar av vardagen till att skjutsa sönerna mellan träningar. Lars vill också kunna dra sitt strå till stacken för idrottsverksamheten.

– Det är så många föräldrar i de här föreningarna som jobbar ideellt och det är ju bra om de kan få lite hjälp så där. Verksamheten betyder så mycket för barn här på Hammarö så det tycker jag är kul att stödja.

Och det verkar som att konstnären fattat tycke för sportens värld.

– Jag blir ju intresserad nu när barnen är så uppe i det. Det är lite roligt att se på träningsmatcher och heja på dem och på laget. Men vissa träningar sitter jag kvar i bilen och lyssnar på en ljudbok istället, säger Lars till NWT.

Det är riktigt fint gjort av dig att hjälpa föreningslivet Lars!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev