Lasse Åbergs barn har vuxit upp – detta gör de idag

Lasse Åberg är en av våra mest folkkära skådespelare och tv-profiler. Tillsammans med sin fru Inger Åberg har han sonen Max och dottern Anna.

En av dem har gått i pappas fotspår, den andra lever en mer anonym tillvaro. Men båda två hjälper till med familjeprojektet Åbergs Museum.

Lasse Åberg föddes den 5 maj 1940 i Hofors i Gästrikland. Sedan dess har han hunnit med en hel del och är en stor legendar inom svensk film och musik.

Lasse Åberg
Foto:SVT

Kanske är han mest känd för sina roller som Stig Helmer i Sällskapsresan-filmerna och Trazan Apansson i Electric Bananaband.

Men 80-åringen har också arbetat utanför rampljuset som grafisk designer.

Sällskapsresan-profilen har dock inte bara haft framgångar på filmduken, även kärlekslivet har varit lyckat.

1965 gifte han sig med Inger Åberg och de bor idag i området Fånäs i Bålsta.

Kända familjeprojektet

Paret driver familjeprojektet Åbergs Museum som går att hitta i en ladugård vid Väppeby gård – drygt en kilometer från hemmet.

På museet går det till och med att komplettera sitt besök med en föreläsning av självaste Lasse Åberg – det är inte illa!

Det går även att följa familjens arbete med företaget på Instagramkontot ”abergsmuseum”.

Lasse Åberg med fru
STOCKHOLM 20070305 Privatteatrarnas pris Guldmasken delades ut på Cirkus i Stockholm på måndagskvällen. Lasse Åberg med fru Inger anländer. Foto Fredrik Sandberg / SCANPIX / Kod 10080

Barnens liv idag

Sonen Max Åberg föddes 1965 och är äldst av syskonen. Precis som sin far är han framför allt grafisk designer.

”Att jag skulle jobba med något som hade med bilder, färg och form att göra var givet från barnsben. Fick jag tag på penna och papper blev det en teckning. Och en till. Och en till. Kanske har det med arv och miljö att göra?”, skriver Max på sin hemsida.

Utöver att hjälpa företag med sina grafiska profiler arbetar han också på Åbergs Museum som grafisk formgivare.

Enligt museets hemsida gör han loggor, trycksaker, annonser, utställningar och hemsides- och appdesign.

Men Max håller även i guidade turer på museet.

Dottern Anna Åberg, född 1967, arbetar även hon delvis med Åberg museum. I övrigt har hon valt ett liv utanför strålkastarljuset och delar inte med sig av sitt privatliv.

Lasse har verkligen gett oss många skratt och härliga minnen i tv-rutan genom åren. Sprid gärna artikeln för att hylla hans karriär!