BÅLSTA 2015-04-09 Konstnären, skådespelaren och författaren Lasse Åberg. Foto: Nora Lorek / TT & Facebook

Lasse Åbergs framträdande efter långa tystnaden – kryptiska framtidsbeskedet med Janne Schaffer

Efter långa tystnaden och frånvaron från rampljuset.
Nu framträder Lasse Åberg på bild med Janne Schaffer igen – och duons besked väcker frågor.
– Planer…, skriver Schaffer.

Med Tarzan & Banane, Electric Banana Band och filmserien ”Sällskapsresan” har Lasse Åberg förevigt skrivit in sig i den svenska kulturhistorien.

Den mångsysslande skådespelaren, som fyller 83 i maj, har erbjudit svenska folket stora mängder tv, konst och musik genom åren.

De allra flesta har nog vid ett eller annat tillfälle vikt sig av skratt till följd av hans härliga upptåg.

Lasse Åbergs hyllning till Astrid Lindgren i talet

I höstas tog han emot en statyett för sina insatser i tv-rutan, då han belönades med Kristallens hederspris. I sitt tal till tittarna och publiken lyfte han fram en annan storhet inom svensk kulturhistoria – nämligen Astrid Lindgren.

Artikeln fortsätter under bilden.

BÅLSTA 2015-04-09 Konstnären, skådespelaren och författaren Lasse Åberg fotograferad i samband med 75-årsdagen. Foto: Nora Lorek / TT
BÅLSTA 2015-04-09 Konstnären, skådespelaren och författaren Lasse Åberg fotograferad i samband med 75-årsdagen. Foto: Nora Lorek / TT

– När jag håller den här pjäsen så är det en stadig bit, och då tänker jag på när en journalist ringde hem till Astrid Lindgren och sa att: ”ja Astrid, nu har du fått ett bulgariskt barnbokspris”. Då säger Astrid ”jaha, jag hoppas att det är tungt för jag brukar ha dem att ställa upp fönstren med.” Det här är nog perfekt för det, sade Lasse Åberg och höll upp statyetten medan publiken skrattade.

– Men tack så hemskt mycket allihop, jag är överväldigad. Tack också till alla lekkamrater som jag haft under åren i tv. Och tack Astrid, för tipset, sade Åberg.

Janne Schaffers kryptiska ord med Lasse Åberg

Sedan dess har det varit ganska tyst om Electric Banana Band-sångaren, som också driver egna Musse Pigg-museet i Bålsta.

Runt årsskiftet 2021-2022 åkte familjemusikalen om Trazan och Banarne på turné genom hela landet med bland annat Nassim Al Fakir i en av rollerna. Åberg hade då skrivit text och musik tillsammans med mångårige kollegan och vännen Janne Schaffer.

Och nu verkar det som om de båda parhästarna kanske har någonting nytt på gång.

LÄS MER: Lasse Åberg hyllades med hederspris – legendarens starka känslor efter stående ovationer

Åtminstone om man får tro Janne Schaffer, som på sin Facebook-sida nu hintar om att Åberg och han själv kan göra någon form av comeback, tillsammans med Ulf Wadenbrandt.

– För 60 år sen möttes jag och Lasse Åberg i SVT-programmet Gitarren, där vi faktiskt båda var med som gitarrister. Detta fick Ulf Wadenbrandt höra talas om, han som leder Sweden Symphony Orchestra, och idag smiddes det planer, skrev Schaffer på sin Facebook-sida i söndags.

Återstår att se vad herrarna har i kikaren…

För 60 år sen möttes jag och Lasse Åberg iSVT-programmet Gitarren, där vi faktiskt båda var med som gitarrister. Detta…

Posted by Janne Schaffer on Sunday, February 26, 2023

Visst vill vi se mer av Lasse Åberg i rampljuset? Skriv gärna en kommentar och hylla denne stjärna!