Lasse Berghagen får ärofyllda priset – dottern Malins gripande ord väcker starka reaktioner: ”Jag längtar…”

Lasse berghagen, Malin Berghagen

Foto: TT och Instagram

Lasse Berghagen tilldelas det prestigefyllda priset till Cornelis Vreeswijks minne.

Nu hyllar dottern, Malin Berghagen, sin pappa med de gripande orden.

”Älskade pappa, jag är så innerligt stolt över dig”, skriver Malin Berghagen på Instagram.

Det är 56 år sedan Lasse Berghagen, 76, presenterade sig för musikbranschen. Sedan dess har han skrivit historia med tidlösa hits som, än idag, sjungs av musikälskare runt om i landet. 

Med låtar som ”Stockholm i mitt hjärta”, ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”En kväll i juni” har nog de flesta varma minnen till Lasses musik. Trots att artisten sedan en lång tid tillbaka fått ett stort erkännande av det svenska folket visade det sig nyligen att Lasses framgångssaga är långt ifrån över.

Foto: Christine Olsson / TT

Cornelis Vreeswijks minne

Nyligen tilldelades nämligen Lasse Berghagen det prestigefyllda priset till Cornelis Vreeswijks minne.

Stiftelsen Cornelis Vreeswijks minne har delat ut priset varje år sedan 1988 och priset räknas som ett av Musiksveriges mest prestigefyllda utmärkelser. Vilket är lätt att förstå när vi i listan bland tidigare pristagare hittar namn som Monica Zetterlund och Lill Lindfors.

I motiveringen till priset står det bland annat:

”Från hjärtat av svensk showbiz har han skrivit in visor, chansoner, kabarénummer och poprefränger i vårt gemensamma allsångshäfte”.

Malin Berghagens gripande ord

Tyvärr kunde Lasse inte själv ta emot priset under söndagskvällen på grund av sjukdom. I stället fick döttrarna ta emot priset i artistens frånvaro och på Instagram delar nu dottern, Malin Berghagen med sig av känslorna till sin pappa.

Älskade pappa, jag är så innerligt stolt över dig. Cornelis stipendium!!! Så många gånger som jag hört dig berätta historien om när Cornelis lät dig sova på hans husbåt efter det att mamma dumpat dig för Kristins pappa. Och hur han tröttnade på alla dina melodier i moll. Att du fått gitarren av mamma gjorde ju inte saken bättre. Den ena sorgliga melodin efter den andra ekade ut över fjärden i sthlm. Till slut så tog Cornelis gitarren och slängde den långt ut i vattnet. Han tyckte det var dags att vända blad, skriver Malin Berghagen och fortsätter:

”I höst kommer din biografi om ditt liv. Och berättelserna om Cornelis finns där. Jag längtar så tills jag får den i min hand. Världens bästa titel: ”Hej Livet! ” Så många gånger jag sett dig spritt språngande naken på bryggan i Svärdsjö när du skrikit ut dom orden. Njut av denna dag pappa. Livet är dyrbart som vi båda alltid sagt. Sträck på dina 196 cm!! Du är så värd detta. Älskar dig!! ♥️ Kram dotra”.

Flera vill hylla Lasse

Efter Malins inlägg på Instagram var det flera andra som också ville hylla Lasse.

”Åh vad fint skrivet! Så kärleksfullt. Så kul med Cornelis Stipendium och berättelsen om dem tillsammans. Ser fram emot att läsa biografin”, kommenterade Nanne Grönvall.

”Åh vad fint. Älskade, bästa Lasse! Så kul med Cornelis stipendium och jag längtar efter att läsa din pappas biografi”, skrev Sanna Nielsen.

Så välförtjänt att din pappa får detta stipendium”, skrev en tredje.

Stort grattis underbara Lasse och vilka vackra ord Malin! Hoppas du kryar på dig snart! Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också vill hylla en av vårt tids största!

Exit mobile version