Lasse Berghagen hjälpte Thomas Di Leva med ett avgörande beslut – fina orden om stjärnan

Lasse Berghagen, Thomas Di Leva

Foto: TT/TT

Lasse Berghagen har somnat in efter en tids sjukdom, och sörjs nu av både vänner, familj, artistkollegor och fans.

En av de som delat med sig av några varma ord om stjärnan är Thomas Di Leva.

Det är få andra artister som bidragit med lika mycket fina melodier, härliga minnen och fantastiska framträdanden som Lasse Berghagen gjort.

Hans stora genombrott kom i slutet på 60-talet, och sedan dess har han varit en självklar del av den svenska underhållningsbranschen.

Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Men under torsdagen kom familjen med dystra besked.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skriver de i ett mejl till TT.

Han blev 78 år gammal.

Sorgen och tomrummet som han lämnat efter sig är enormt.

Tackade ja till ”Så mycket bättre” på grund av Lasse

En av de artister som minns Lasse som en både en fin person och otroligt begåvad musiker är Thomas Di Leva.

Lasse och Thomas medverkade i den första säsongen av ”Så mycket bättre” tillsammans år 2010, och faktum är att det var just Lasse som gjorde att Thomas överhuvudtaget tackade ja till programmet.

STOCKHOLM 20101022 Petter Askergren, Christer Sandelin, Per ”Plura” Jonsson och i nedre raden, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Petra ”September” Marklund, Thomas Di Leva och Lasse Berghagen är med i TV4:s nya lördagsunderhållning ”Så mycket bättre”. Foto: Marc Femenia / SCANPIX / kod 10570

– Jag kommer ihåg att de ringde och skrev mail flera gånger men att jag tackade nej. Tillslut tyckte dock skivbolaget att jag skulle gå på ett möte och efter det tackade jag ja. Då hade jag fått höra att Lasse Berghagen skulle vara med och tänkte att “det kommer ju vara kul att få hänga med Lasse!,” säger Thomas under en pratstund med Nöjeslivet på onsdagen.

Thomas Di Leva om Lasse Berghagen

När Nöjeslivet kommer i kontakt med Thomas efter att beskedet om Lasses död kommit uttrycker han att det känns sorgligt.

På sin Facebooksida skriver han några väl valda ord om artisten:

”Det känns sorgligt och tomt. Han var en av de stora i svensk kultur och nöje, samt en legendarisk visdiktare. Jag hade turen att få lära känna Lasse personligen och det var alltid lika kul och inspirerande att vara i hans sällskap. Jag minns särskilt när vi spelade in tv-serien ”Så mycket bättre” tillsammans hur varm, snäll och hjärtlig han alltid var, dygnet runt. En sann människovän och eldsjäl, med en samling låtar som han skrivit som alltid kommer att finnas med oss. Som stöd, inspiration och ren människokärlek. Hans person, artisteri och humor väckte vårt hopp och våra drömmar till liv och förenade oss alla i den vänskapliga enkelhet han själv var en sann mästare i. Vila i frid Lasse! Må änglaskaror sjunga dig till ro,” skriver han.

Vila i frid, Lasse. Tack för allt.

Exit mobile version