Foto: Christine Olsson, TT/TV4, Youtube

Lasse Berghagen mystiskt utpekad som hot – nu svarar folkkäre artisten: ”Jag blir lite förvånad”

Utpekad som ett hot – felaktigt.
Lasse Berghagen öppnar nu upp om märkliga tilltaget mot honom.
– Jag blir lite förvånad, säger han till Expressen.

Antagligen är det någon som velat skoja till det lite. Samtidigt används artisten Lasse Berghagens, 76, namn i samma mening som ordet ”hot”.

Det är tidningen Expressen som rapporterar att en mystisk skylt i Limhamns kalkbrott i Malmö nu förbryllar förbipasserande.

STOCKHOLM 20161115 Lasse Berghagen under minglet efter inspelningen av SVT:s jubileumsprogram i TV-huset i Stockholm. Programmet som sänds 25 november kommer att omfatta två timmars underhållning som sammanfattar 60 års television. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20161115 Lasse Berghagen under minglet efter inspelningen av SVT:s jubileumsprogram i TV-huset i Stockholm. Programmet som sänds 25 november kommer att omfatta två timmars underhållning som sammanfattar 60 års television. Foto: Christine Olsson / TT

På skylten står det nämligen följande:

”Kalkbrottet är hemvist för ett flertal andra hotade arter, bland vilka märks kalkkrassing, större vattensalamander och liten ostronsavare. Hoten kommer oftast från Lars Berghagen”.

Själv blir allsångskungen paff när han får höra om den minst sagt udda och mystiska skylten. Men att han hängs ut som ett miljöhot på den fejkade skylten som är synlig för alla tar han ändå med en klackspark.

– Jag hade ingen aning om det, så jag blir lite förvånad. Jag bryr mig inte om det. Det är något att skratta åt, säger han till Expressen.

Han fortsätter:

– Jag är så van att man använder mitt namn i olika sammanhang och det här var ganska oskyldigt. Men jag skulle vilja veta hur personen som gjort skylten har tänkt.

Inte heller på Malmö stad har man någon aning om var texten på skylten kan härledas till.

– Detta var något oväntat. Vi har ingen aning om var den kommer ifrån, säger Viveca Byhr Lindén, projektledare i Malmö stad och ansvarig för besöksnäringen i kalkbrottet, till SVT:s lokala nyheter.

Lasse Berghagen tog världsartister till Allsång på Skansen

Den folkkäre artisten var också programledare för Allsång på Skansen mellan 1994-2003. Det var under den här perioden som SVT-programmet växte och samlade miljonpublik framför tv-apparaterna mitt i sommaren. Lasse lyckades dessutom locka världsartister som Ricky Martin till den vackra Sollidenscenen med utsikt över Stockholm.

Nu kan Lasse se fram emot en ny allsångssommar med efterträdaren Sanna Nielsen som programledare. Allsången rullar nämligen i gång igen tisdag 29 juni med artister som Lisa Nilsson, Molly Sandén och Per Andersson.

Lasse Berghagen
Foto: TV4/Youtube

Lasse Berghagens självbiografi

Berghagen själv är annars på väg med att skriva en biografi tillsammans med författaren Marcus Birro. Kanske får vi i den boken reda på mer om hur det var när han skapade sina allsångsfavoriter.

I en SVT-dokumentär som sändes tidigare i år berättade Berghagen hur det var när ”Teddybjörnen Fredriksson” tillkom – när han bodde på Cornelis Vreeswijks husbåt.

– Plötsligt la Cornelis sin stora holländska labb över strängarna och så sa han: ”du låter inge glad när du sjunger grabben”, berättar Lasse Berghagen i SVT-dokumentären.

Han fortsätter:

– Jag berättade att jag saknade Barbro och jag saknade Malin och att jag hade fått gitarren av Barbro. ”Får jag gitarren” sa han, så tog han gitarren och sa ”Lasse, man måste alltid gå vidare i livet” och så slängde han den rakt ut här i Årstaviken.

Nu visar vi vår uppskattning till denne allsångskung! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om Lasse Berghagen och hans musik på vår Facebook-sida.