Lasse och Malin Berghagen. Foto: TT/TV4

Lasse Berghagens arv till familjen

Den 19 oktober 2023 förlorade Sverige en av sina mest älskade artister och underhållare, Lasse Berghagen. Han dog efter en lång tids kamp med hjärtproblem, och hans bortgång lämnade ett stort tomrum hos både familj och fans.

Här är det han lämnade efter sig – inte bara i form av musikaliska skatter, utan även hans ekonomiska arv.

Lasse Berghagen, känd för odödliga klassiker som ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Stockholm i mitt hjärta”, levde ett händelserikt liv. Hans sångskatt har berört generationer, och stjärnans namn kommer alltid att vara förknippat med varma sommarkvällar, Allsång på Skansen och glädje. Men hans arv sträcker sig också till det mer konkreta – hans tillgångar.

Enligt bouppteckningen som skickats in till Skatteverket, värderades Lasses tillgångar till totalt 809 392 kronor, rapporterar Expressen. Bland dessa ingick smycken och guldtackor till ett värde av 78 338 kronor samt konst och annat bohag, som av Stockholms Auktionsverk uppskattats till 256 250 kronor. Dessutom lämnade han efter sig tio procent av aktierna i sitt bolag Showtime Production AB, vilka hade ett värde om 500 000 kronor. Den stora delen av aktierna, 90 procent, ägs sedan tidigare av änkan Eva Berghagen, och de är värda 4,5 miljoner kronor. Lasses bolag var en viktig del av hans professionella liv, och nu förblir det en del av familjens arv.

Begravningen för Lasse Berghagen

Under begravningen, som hölls den 20 november 2023 i Hedvig Eleonora kyrka, tog musiken stor plats. Några av våra största artister hedrade Lasses minne genom sång och ceremonin, som varade i två timmar, bestod till stor del av musik – en hyllning som kändes helt rätt för en man vars liv präglats av toner och melodier.

Vid kistan samlades Lasses döttrar, Malin och Marie, änkan Eva, och barnbarnen. I ett sista farväl bildade de en ring, höjde varsin ros mot himlen och tog ett sista avsked av sin älskade pappa, make och morfar, rapporterar Aftonbladet.

Även om sorgen efter Lasse är stor än idag, står det klart att hans arv kommer att leva vidare. Nu är det ett år som gått sedan hans bortgång, och hans livsverk, musik och minne kommer att finnas kvar i generationer framöver.

Fina Lasse, vila i frid. Du är evigt saknad, aldrig glömd.

LÄS MER

 

Läs mer om...