Foto: Henrik Montgomery/TT & Fredrik Sandberg/TT

Lasse Hallström har drabbats av bedragare och går nu ut med varning

Lasse Hallström har drabbats av bedragare.
Nu går han ut med en varning till alla fans – via hustrun Lena Olin.
– Min instagram blev stulen, skriver stjärnregissören.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Lasse Hallström och Lena Olin har varit film-Sveriges powerpar sedan de blev ett par för över 30 år sen. Regissören bakom klassiker som ”Mitt liv som hund” och flera av ABBA:s musikvideor, har varit aktiv sedan slutet av 1960-talet. För tv-tittarna i Sverige var han redan känd som kollega och vän till Magnus Härenstam och Brasse Brännström.

År 1993 fick Lasse, efter ett par hundår (om liknelsen ursäktas) äntligen sitt stora genombrott i Hollywood. Då med filmen som blev en viss Leonardo di Caprios stora genombrott: ”Gilbert Grape”.

Lasse Hallströms succé i Hollywood

Strax innan millennieskiftet fick svensken sin största framgång i USA och resten av världen, då ”Ciderhusreglerna” hade biopremiär 1999. Filmen nominerades till sju Oscars, och vann två: skådespelaren Michael Caine för Bästa manliga biroll, samt författaren John Irving för Bästa manus.

Samtidigt hyllades Lena Olin redan tidigt i sin skådespelarkarriär av en viss Ingmar Bergman. Demonregissören har betytt väldigt mycket för Olin.

– Han var en stor konstnär som inte befattade sig med sin stjärnglans. Jag tror att stjärnkulturen är invalidiserande och livsfarlig för den kreativa människan. Det är svårt att säga själv, men jag tror inte att jag fallit offer och hoppas jag inte kommer falla för den heller. Jag tror att många människor i vår bransch skulle vara mer fängslande om de inte hade fastnat i den där stjärnkulturen, sade Lena Olin i en intervju med Allas.

Lena Olin har jobbat med Richard Gere och Johnny Depp

Hennes genombrott kom just i en Bergman-produktion: tv-filmen Efter repetitionen med premiär 1984. Ett par år senare fick hon sitt internationella genombrott i ”Varats olidliga lätthet” och hon har sen dess jobbat i Hollywood med stjärnor som Richard Gere och Johnny Depp. Olin har blivit Oscarsnominerad och tilldelades New Yorks filmkritikers pris 1989.

År 1994 knöt hon hymens band med sin älskade Lasse Hallström. Regissören minns hur han kände första gången de träffades.

– Lena var ju inte direkt ful och dessutom spännande och rolig. Det räckte. Allt jag sett på tv:n blev bekräftat. Det blev väldigt underbart, skojigt och vi satt och drack morotsjuice på olika kaféer under något halvår. Konstigt att vi inte blev morotsförgiftade, säger Lasse och skrattar i en intervju med Amelia.

Lena Olin berättar att första dejten med Hallström var romantisk.

– För mig kändes det som att komma hem. En väldigt skön hemkänsla. Sedan var jag kanske lite osäker och inte redo för en relation, men det blev så i alla fall. Jag hade varit med om mycket skit i en tidigare relation, men kände starkt att Lasse och jag skulle vara ihop ändå, säger Olin till Amelia.

Lasse Hallströms varning för bedragarna via Lena Olin

Nu har makarna någonting mycket viktigt att berätta – i alla fall för alla fans som rör sig på sociala medier. Lasse Hallström tycks nämligen ha drabbats av bedragare som tagit över dennes profil på Instagram.

Detta kommunicerades via ett meddelande via Lena Olins Instagram-sida:

– Hej, det här är från Lasse, Lenas man. Min instagram blev stulen, så jag lägger upp på Lenas sida tills jag återställer den, står att läsa på Olins sida.

Inlägget avslutas dock i dur – med en solig bild.

– Här är toppen, sett från vårt fönster!

LÄS MER: