Lasse Holm sätter ner foten mot Melodifestivalen – vill inte ställa upp i tävlingen igen

Lasse Holm är en av våra absolut största låtskrivare genom tiderna och under sin karriär har han flera gånger gjort succé i Melodifestivalen.

Men att ställa upp i tävlingen igen kommer inte på fråga för stjärnan.

När det kommer till att skriva låtar så är det inte många som slår Lasse Holm, 80, på fingrarna. Genom sin karriär har han skrivit otaliga hits som sjungits av både honom själv och av andra.

Många av hans verk är för evigt inskrivna i den svenska musikskatten. ”Främling”, ”Bra vibrationer” och ”E’ de’ det här du kalla kärlek” är bara några få exempel på hitlåtar som Lasse Holm ligger bakom.

Nu senast har Lasse varit aktuell både med en egen turné samt Diggiloo-turnén. I höst sätter han dessutom upp musikalen ”De e det här vi kallar kärlek” på Göta Lejon.

Under många år var Lasse lite av en kung inom Melodifestivalen. Han har skrivit totalt 18 bidrag, både med själv och med andra. Av dessa har fem stycken bidrag gått som segrare.

Därför vägrar Lasse Holm Mello

Men att ställa upp i Melodifestivalen igen är inget som lockar Lasse Holm. I en intervju med Hänt berättar han varför.

– Nej nej nej, those were the days. Så nej nej nej, aldrig, Mello är långt långt borta för mig, säger Lasse till Hänt.

Däremot fick han nyligen en förfrågan att ställa upp som artist i nästa års tävling.

– Men jag blev nästan rörd för några månader sedan, jag fick en förfrågan från en av de största låtskrivarna i Mello. Han skickade en låt och sa ”fan Lasse, det hade varit coolt om du hade velat ställa upp med den här låten”, och jag blev ju väldigt rörd och glad och tacksam för det var så gulligt, berättar Lasse Holm till Hänt och fortsätter:

– Jag skrev till honom och tackade för hans härliga inställning till mig som artist i Mello, men det tåget har gått för längesedan.

Lasse menar att han har för mycket självrespekt för att ställa upp och riskera att ”åka ut med badvattnet”.

Det hade varit helt fantastiskt att se dig i Melodifestivalen igen Lasse! Både som artist och som låtskrivare!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev