Lasse Holms bakslag – beskedet folkkära artisten inte ville ha: ”En sorglig jul”

Ett tungt bakslag mitt i julstöket.

Lasse Holm tvingas fira utan sonen efter att corona upptäckts i dennes närhet.

– Det är ju väldigt tråkigt, säger ”Diggiloo”-kungen till Svensk damtidning.

Han är en av våra mest populära låtskrivare genom tiderna.

Lasse Holm har varit med och skrivit inte mindre än fem Melodifestivalvinnare genom åren – och hans ”Diggiloo”-maskin har tuffat på som en av sommarens stora turnéer i landet i över 15 års tid.

Men precis som för så många andra, tvingas även Holm anpassa sin vardag efter coronapandemin. Nu berättar schlagerkungen om det stora bakslaget inför julen.

– Jag och min fru ska fira med vår dotter och hennes familj, de ska resa upp från Köpenhamn. Men min son och hans familj kommer inte att komma. Det har utbrutit corona i deras närhet, så de fick tänka om. Det är ju väldigt tråkigt. Det blir en sorglig jul, just i det perspektivet, säger Lasse Holm till Svensk damtidning.

Han är förstås också besviken över att sommarturnén ”Diggiloo”, som så mycket annat, blev inställd i år till följd av pandemin. Samtidigt ser Holm framåt och håller på att jobba med en musikal, berättar han.

STOCKHOLM 20150330 Lasse Holm skriver fortfarande låtar, fast i ett något lugnare tempo. När låtskriveriet var som mest intensivt bodde han i princip i sin musikstudio. Nu ger han ut självbiografin ”En hel massa Lasse”. Foto: Nora Lorek / TT

Den folkkäre artisten och låtskrivaren har tidigare berättat om saknaden efter barnbarnen. Som 77 år fyllda är Holm i riskgrupp för coronaviruset och har inte träffat sina nära släktingar på samma vis i år.

”Ljuspunkterna för en gammal person”

Samtidigt är han själv pigg, och lider med de 70-plussare i landet som drabbats hårt och fått förändra sina liv på olika sätt under pandemin.

– Bara det att man inte får träffa sina barnbarn, det är ju vanligtvis en av ljuspunkterna för en gammal person. Så det blir en väldigt sorglig tillvaro. Livskvaliteten hamnar på skam. Jag känner ju mig privilegierad, jag har en gård i Västergötland och en fantastisk hustru. Men sitter man ensam hemma i en etta så kan det ju bli väldigt deprimerande, säger Lasse Holm till Svensk damtidning.

Kritiken mot Sverige: ”Här är man passé”

Den folkkäre artisten och låtskrivaren har tidigare berättat för Nöjeslivet om hur han önskar att äldre ska lyftas mer i samhället, och att ålder bara är en siffra.

NYKÖPING 20120303 Lasse Holm pratar i mobilen under Melodifestivalen 2012 Andra chansen i Rosvalla Nyköping Eventcenter. Foto: Janerik Henriksson / TT

– Bor man i USA är man hjälte och kan klappa sig själv på axeln, här är man passé. När man har blivit äldre då räknas man inte längre trots att man arbetar hårt, sade Lasse Holm till Nöjeslivet.

Enligt honom gör Sverige sig själva en björntjänst.

– Kvinnor som är i åldrarna 55-60 har fött barn och behöver inte ta pauser i arbetet längre. De är trogna och rutinerade men de uppskattas inte.

Håller du med i det Lasse säger? Skriv gärna en kommentar.

Nu önskar vi Lasse en riktigt god jul.