Lasse Kronér: ”Dra åt helvete” – dissar insamling till barnsjukhuset efter diskriminerande händelsen

Lasse Kronér

Foto: SVT

Folkkäre programledaren Lasse Kronér anklagades för sexuella trakasserier i slutet av 2017, men friades några månader senare.

Tiden efter anklagelserna, i väntan på rättens beslut, har Lasse Kronér beskrivit som fruktansvärda, då han målades ut som gärningsman av media. I en intervju med HD sa Kronér att han inte ville gå utanför dörren på tre månader.

Lasse Kroner bad välgörenhetsstiftelsen dra åt helvete

Nu, några månader efter att skandalen lagts ned, talar han ut om omvärldens reaktioner i podcasten Värvet. Där beskriver han bland annat hur ryktena gjorde honom osams med välgörenhetsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Jag har varit på varenda möte. Är det ett möte där så tar jag bort annat, för där ska jag vara, säger han i podcasten, och fortsätter:

– Då skickade jag bara: “I nöden prövas vännen. Dra åt helvete”, faktiskt.

Skickade blommor och förlåt till Lasse Kronér

Anledningen var att stiftelsen inte ville förknippas med honom under tiden, men när anklagelserna lades ner tog de kontakt med Kronér igen.

– Efter det har de kommit med massa förlåt med blommor och förlåt med mejl, men jag kommer aldrig mer jobba med dem. Det finns inte på kartan. Och min egen organisation kommer aldrig ge pengar dit tyvärr, men jag ska ge pengar till barn på andra sätt, säger Lasse Kronér i podcasten Värvet.

Foto: SVT
Exit mobile version