Lasse Kronérs sista samtal med Lasse Berghagen – första orden om sorgen: "Fattas mig något otroligt"
Lasse Berghagen, Lasse Kronér

Lasse Kronérs sista samtal med Lasse Berghagen – första orden om sorgen: ”Fattas mig något otroligt”

Under torsdagen så nåddes Sverige av det djupt sorgliga beskedet om att Lasse Berghagen gått ur tiden.

Nu ger Lasse Kronér sina känslosamma ord om vännens bortgång.

– Vi har förlorat en av våra riktigt stora människor, säger Lasse Kronér till Newsner.

Det var under torsdagen som det tragiska beskedet kom om att Lasse Berghagen gått bort.

Vi har nu förlorat en av våra största och mest folkkära artister genom tiderna. Sorgen hos oss alla är enorm en dag som denna…

LÄS MER:

Kronérs ord om vännen

När Newsner når Lasse Kronér på telefon strax efter att beskedet nått media så är det en märkbart skärrad och sorgsen röst i andra sidan luren.

–Vi har förlorat en av våra riktigt stora människor, säger Lasse Kronér till Newsner.

Kronér och Berghagen stod varandra mycket nära under över 20 års tid.

– Han var en väldigt väldigt nära vän, nära på så sätt att vi kanske var nära i stad men vi var alltid väldigt nära i telefon, säger Lasse Kronér.

Kronér berättar att Lasse Berghagen ofta hörde av sig på telefon och skickade många sms, inte minst med uppmuntrande ord efter Kronérs tv-program.

– Den offentliga bilden av Lasse är någon som man tycker väldigt mycket om och privat var han ännu bättre, skulle jag vilja säga. Han var en väldigt fin människa. Han saknas och fattas mig något otroligt, säger Kronér till Newsner.

Veckan innan Lasse Berghagen åkte in på sjukhus var den sista gången de båda vännerna pratade med varandra. Kronér berättar om den otroliga värme som Berghagen då visade gentemot sina nära och kära och även kollegor.

– Mina tankar och min djupaste sorg finns med familjen – hans fantastiska barn, hans underbara fru. Han hade väldigt många vänner Lasse, han var lyckligt lottad att ha en stor bekantskapskrets så vi är många som håller om varandra idag.

Stunderna med Berghagen som Kronér alltid kommer minnas

Det är framför allt de privata stunderna med Berghagen som Lasse Kronér kommer att hålla i sitt minne för alltid.

– Jag kommer att minnas allt som vi gjorde tillsammans och som bara var vårt. Jag tog upp en bok igår som jag fått av Lasse och som han skrivit ett par saker i, av en slump så plockade jag upp den. Våra privata stunder kommer jag att ha med mig.

Lasse Berghagen lämnar ett stort tomrum efter sig hos oss alla. Men hans otroliga verk genom tiderna kommer för alltid att finnas med oss.

– Han har en låtskatt och en textskatt som kommer att finnas med i vårt kulturarv för lång lång lång tid framöver. Men framförallt har vi förlorat en väldigt fin medmänniska tycker jag, säger Lasse Kronér.

LÄS MER:

Vila i frid. Du kommer för all framtid att vara oss oerhört saknad.

Tack för allt du gett oss genom åren Lasse!