Lasse Kronérs tuffa sjukdomskamp – tvingades stoppa inspelningen av Doobidoo: ”Ett enda mörker”

Snart går startskottet för en ny säsong av tittarfavoriten ”Doobidoo”.

Men efter en lång, hård kamp mot coronaviruset ser programledaren Lasse Kronér tillbaka på den nya säsongen med en viss ovisshet.

– Hela den nya säsongen är ett enda mörker, säger han till Nöjeslivet.

Under coronakrisen har mycket i våra liv förändrats.

Evenemang och konserter som vi sett fram emot att gå på har ställts in och vi har fått förhålla oss till restriktioner för att hålla avstånd.

En som har drabbats hårt av coronaviruset är programledaren Lasse Kronér, som själv insjuknade i covid-19.

Den folkkära tv-profilen berättar att det tog 157 dagar att återhämta sig efter att han drabbats av viruset.

Lasse Kronér
Foto: TV4

”Undrade vad fan som hände”

Det är först nu som han börjar känna sig bra igen, berättar han för Nöjeslivet.

De senaste tre veckorna har det blivit bättre och bättre. Men innan dess undrade jag vad fan som hände. Det är skönt att man nu närmar sig någon form av slutstation, säger Lasse Kronér till Nöjeslivet.

Kronér berättar att inspelningarna till succéprogrammet ”Doobidoo” blev minst sagt speciella, då han under denna tid fortfarande återhämtade sig från sjukdomen.

Dessutom spelades 3 avsnitt in med publik på plats, och fyra avsnitt helt utan publik.

Under inspelningarna blev det konstigt. Min hjärna har påverkats och blivit långsammare. Jag har märkt att jag kan tappa ord och meningar, vilket kan märkas i programmet, säger Lasse Kronér.

Lasse Kronér
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Inspelningarna stoppades

Men till slut fick det bli en paus.

Efter fyra avsnitt inspelade, sköts produktionen upp och det dröjde två månader innan det femte avsnittet började spelas in.

Det kostar mycket att ha en produktion liggande. Redaktionen fick slita för att flytta på allt, artister byttes ut eller så kunde de inte efter vi flyttat allt. Nu i efterhand kanske det smartaste hade varit att lägga ner produktionen eller att ta in en ersättare, säger Lasse Kronér och fortsätter:

SVT väntade in mig i största möjliga mån för att jag skulle klara av att spela in allt. Men nu i efterhand har jag ingen aning om hur det var. Jag minns inte, säger han och skrattar.

Lasse Kronér
Foto: SVT

Kampen bakom kulisserna

Lasse Kronér berättar att han emellan inspelningarna ibland fick gå iväg och lägga sig ner för att vila.

Dessutom var det svårt att fokusera ibland vid inspelningarna,

När någon av de tävlande sa någonting till mig visste jag inte alltid vad jag skulle göra eller säga. Till slut orkade jag inte alltid vara med och repetera. Hela den nya säsongen är ett enda mörker.

Det fanns inga tankar på att göra om inspelningarna?

Jag har svårt att säga om jag har gjort ett bra jobb eller inte, det säger mina medarbetare i sådana fall till mig. De märker en viss skillnad men de tycker inte att det är ett problem och jag litar på dem. Hade de sagt att det inte funkade hade vi gjort något åt det.

Framtidsbeskedet om ”Doobidoo”

I dag ser sig Lasse Kronér nästan som helt frisk. Han kan redan nu avslöja för Nöjeslivet att det kommer en 16:e säsong av långköraren.

Jag får ibland frågan om hur länge jag kommer göra detta. Jag har sagt så länge jag i någon mån får bestämma kommer jag fortsätta. Så länge jag kan förädla och hitta på nya saker för programmet.

Den nya säsongen av ”Doobidoo” har premiär 11 september.

Vad skönt att du mår bättre nu Lasse! Vi ser fram emot att se dig i nya säsongen av ”Doobidoo”.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.