Lasse Lindroth dog plötsligt i tragisk olycka – sista orden från gravida frun lämnar ingen oberörd

Lasse Lindroth var 26 år och hade hela livet framför sig.

Men så hände det som inte fick hända, och han dog i en bilolycka bara månader innan hans dotter skulle komma till världen.

Lasse Lindroth föddes i Iran och adopterades när han var 6 månader gammal. Han kom till sin familj i Täby, och det blev också där han spenderade sin barndom.

Han intresserade sig för humor och skådespeleri redan som ung och karriären tog fart tidigt för den unge stjärnan.

Karriären gick spikrakt uppåt

I 20-årsåldern började Lasse uppmärksammas i allt större utsträckning för sin humor och förmågan att få vem som helst att vika sig av skratt.

Snart blev han frontman i humorklubben SUCK som skördat några av våra mest uppskattade och älskade svenska komiker; Adde Malmberg, Babben Larsson och Lennie Norman.

Men förutom komedin stod även skådespeleriet och författandet nära Lasses hjärta. Han gav ut flera böcker och medverkade även i bland annat ”Beck.”

Gifte sig med sin stora kärlek

Lasses karriär gick helt enkelt spikrakt uppåt och framgångarna staplades på varandra.

Men bakom rampljuset hade han även funnit den stora kärleken i Emma Steinwall.

1999 var paret nygifta och framför sig hade de den största gåvan av allt, de väntade nämligen en dotter.

Artikeln fortsätter efter bilden

Sista samtalet till Emma

Strax efter bröllopet hade han premiärvecka för sin nya föreställning, och efter flertalet lyckade shower skulle han äntligen få komma hem till familjen.

På sin hemsida skriver Emma hur hon vaknade av att Lasse ringde henne.

Artikeln fortsätter efter bilden

Lasse Lindroth
Foto: Youtube/SVT

Egentligen hade han inte tänkt åka så tidigt som han gjorde, men saknaden efter Emma var så pass stor att han begav sig iväg så fort han kunde. ’

Några dagar därpå skulle de äntligen få se bebisen i magen på ultraljudet.

– Men nu behöver jag verkligen sova lite till, vi ses ju snart, sa Emma till Lasse.

Efter samtalet gick hon åter och lade sig i sängen för att sova. Det hon inte visste då var att det blev hennes sista samtal med Lasse någonsin.

Han krockade med en mötande buss och dog.

Smärtan efter Lasses död

Emmas liv vändes upp-och-ner och Lasse fick aldrig träffa sin dotter.

Artikeln fortsätter efter bilden

Foto: FLT-Pica/Anders Wiklund

På sin hemsida skriver Emma:

”Jag skulle kunna skriva flera mil om hur ont det gjorde. Men det är en annan historia och jag vill hellre skriva något om dig Lasse.

För du var ju inte som någon annan. Ingen missade att du fanns i rummet. Det var som om en strålkastare gick på, just på dig, var du än befann dig. Jag tror att du älskade uppmärksamheten även om du sällan anpassade dig efter den. Ibland var det jobbigt och jag kunde skämmas över ditt dåliga uppförande. Sånt tyckte inte du var så viktigt. Du gick din väg oavsett hur snygg den var.

Men för det mesta var jag bara lycklig över att få vara bredvid dig. I din närhet blev allt så mycket roligare, du hade inte många och snäva gränser som jag. Du bara stormade in, och struntade i alla hinder.”

Det är aldrig över

2003 berättade hon i en intervju med Aftonbladet om den stora sorgen.

– Jag kan inte säga att det som hände är över för det är det aldrig. Det kommer ständigt små saker i min väg som påminner om Lasse: en bok, en plats, en doft. Lasse är för mig som Alfons Åbergs låtsaskompis Mållgan, han hänger med helt enkelt, sa hon då.

Artikeln fortsätter efter bilden

Foto: Anders Wiklund/SCANPIX

Några månader efter olyckan kom parets dotter till världen, och hon fick namnet Olivia.

Emma träffade kärleken på nytt i Niklas som hon gifte sig med 2004, och de flyttade tillsammans till Varberg.

Idag har Olivia vuxit upp

Under hela Olivias uppväxt har Emma sett till att hålla Lasses minne vid liv och idag har hon hunnit bli 22 år gammal.

I en intervju med Aftonbladet berättar Olivia att Lasse alltid känts närvarande, även om hon aldrig träffat honom. Han har har också varit en av de som inspirerat hennes karriärsbana.

Artikeln fortsätter efter bilden

– Han har spelat stor roll i perioder då det känts extra viktigt för mig, som när man ibland har känt sig annorlunda. Då har pappa varit en källa för inspiration, tröst och stöd. Det stödet har jag också känt när jag jobbat inom politiken, exempelvis när Centerns kritiserats för att inte vilja samarbeta med Sverigedemokraterna. Jag vet ju förstås inte vad pappa hade tyckt, men när jag tänker på hans gärning känns det som om han skulle ha stått på samma sida där. Pappa varnade ju för att de farliga rasisterna är inte de som skriker på gatan, utan de som går i finkostym, säger Olivia till tidningen.

Är väldigt lik sin far

Hon berättar även att hon fått höra ofta hur lik hon är sin far.

– Många gånger. Dels vad gäller utseendet; om man ser bilder på oss båda som barn så är vi väldigt lika. Men även till sättet. Liksom han vill jag gärna göra saker på mitt sätt, och gå min egen väg. Mamma kan påpeka likheter ibland, om jag gör något speciellt ansiktsuttryck, eller när jag stökar till det, som att glömma att stänga skåpsluckor. En gång när en kompis kom hem till mig trodde han att det varit inbrott eftersom alla skåpsluckor stod öppna, ha ha. Jag har inte heller så mycket tålamod, jag blir lätt rastlös. Det kan vara en trygghet att veta var man man har fått vissa egenheter ifrån, säger hon till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden

Trots att Lasse inte lever har Olivia försökt lära känna honom så gott det går, men valt att vänta med att läsa hans böcker.

– Ja, det har jag absolut försökt, bland annat genom att se det han gjorde och prata med mamma och andra som kände honom väl. På inrådan av mamma har jag inte läst alla hans böcker än, hon tyckte jag skulle vänta tills jag blev lite äldre och var i samma ålder som hans målgrupp var då. Så det är snart dags, säger hon till tidningen.

Skulle fyllt 50 i år

Idag har Emma och Niklas separerat, men de fick två sönder ihop. Båda funnit kärleken på nytt och Niklas även en dotter med sin nya partner.

Nu i november skulle Lasse ha fyllt 50 år.

På Facebook skriver Emma:

”Det blev ingen 50-årsdag för Lasse idag. Jag är ganska säker på att det hade blivit en oförglömlig fest. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på allt han har missat. Men jag blir också glad av tanken på allt han hann med under sina 26 år, och allt vi delade på vår korta tid tillsammans. Så mycket kärlek! Och man är inte död på riktigt innan alla har glömt en.”

Så otroligt vackra ord!