Lasse Stefanz keyboardist Anders Pettersson är död – gripande orden i stora sorgen: ”En kär familjemedlem”

På Facebook bekräftar bandet den tragiska nyheten.

”Anders var urtypen för en glad musikant som med sin energi och sitt glada spelande var med och bidrog till Lasse Stefanz stora framgångar”, skriver bandet på Facebook.

Lazze Stefanz bildades 1967 – en av de som var med redan då var keyboardisten Anders Pettersson. Med hitlåtar som ”Oh Julie” och ”De sista ljuva åren” satte de sedan historiska avtryck i genren och det är många som dansat med till bandets musik genom åren.

Men efter många framgångsrika år med bandet skulle Anders tid med gänget få ett abrupt slut. Anders drabbades av en stroke och tvingades tänka om. Efter en tids sjukdom lämnade han sedan ”Lasse Stefanz” 2010.

Han ersattes istället av Jonas Rignell som fick ansvara för keyboardet i Anders frånvaro. Bandet fortsatte att spela och har än idag ett fullspäckat schema framöver.

Lasse Stefanz
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Tragiska beskedet

Men i veckan kom det tragiska beskedet att den vännen, och den före detta bandmedlemmen, Anders Pettersson gått bort. I ett inlägg på Facebook bekräftar bandet Anders död och delar med sig av sorgen. Vilket även Expressen skrivit om.

”Det är med stor sorg och saknad vi meddelar att Anders Pettersson, en kär familjemedlem, vän och f d kollega, natten mellan tisdag och onsdag efter en tids sjukdom somnade in på ett sjukhus i Thailand, landet där han tillbringade sina sista år i livet”, skriver bandet på sin Facebook-sida och fortsätter:

”Under 40 år spelade Anders klaviatur och dragspel i Lasse Stefanz, han var en älskad bandmedlem som publiken tog till sina hjärtan. Anders var urtypen för en glad musikant som med sin energi och sitt glada spelande var med och bidrog till Lasse Stefanz stora framgångar.”

”Tillsammans med Anders Petterssons familj vill Lasse Stefanz tacka Anders för alla fina minnen som vi alltid kommer att bära med oss.
Vila i frid älskade Anders.”

Anders Pettersson är dödDet är med stor sorg och saknad vi meddelar att Anders Pettersson, en kär familjemedlem, vän…

Posted by Club Lasse Stefanz on Thursday, August 5, 2021

Anders blev 70 år gammal. Vila i frid.