Foto: TV4/TT

Lasseman akut till sjukhus – Arvingarna-stjärnan i olycka

Ett felsteg ledde till ett otäckt fall.
Lars ”Lasseman” Larsson fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan.
– Jag har fått två ryggkotor ihoptryckta, säger han till Hänt.

Arvingarna har i alla år haft fyra frontfigurer som sångare i gruppen – och under sommaren höll mycket ljus på Lars “Lasseman” Larsson, 50.

NYKÖPING 20190228 Lars "Lasseman"Larsson i Arvingarna inför andra chansen i Melodifestivalen i Nyköpings Arenor Rosvalla. Foto: Maja Suslin / TT
NYKÖPING 20190228 Lars ”Lasseman”Larsson i Arvingarna. Foto: Maja Suslin / TT

Lasseman har de senaste somrarna lånat ut sin stora och numera kända altan för inspelningarna av TV4-programmet “Arvingarnas sommar”. Där har kända artister kommit och gått – för att uppträda och ha trevligt tillsammans med Arvingarna och deras vänner på västkusten.

LÄS MER: Stora lyckan för Lasseman och hustrun – nya steget i relationen

Året var 1993 då landet fick upp ögonen för de fyra unga männen från Göteborg. Till tonerna av ”Eloise” blev dansbandet Arvingarna stjärnor över en natt när de gick och vann hela Melodifestivalen.

Ända sedan dess har ”Lasseman” tillsammans med Casper Janebrink, Kim Carlsson och Tommy Carlsson tillsammans skrivit dansbandshistoria.

De har inte bara gjort nya succéer på Melodifestivalscenen där de en gång slog igenom – de har också synts i en rad andra sammanhang såsom nämna ”Arvingarnas sommar”. Dessutom har kvartetten också haft ett jul-tv-program tillsammans, medan Janebrink också lett ”Bingolottos sommarkvällar” tillsammans med rutinerade programledaren Agneta Sjödin.

Men allt har inte varit guld och gröna skogar för de glada västkustspelemännen på senare tid.

Lasseman i olycka

För Lasseman har i stället oturen grinat honom i ansiktet.

Han fördes nämligen nyligen till sjukhus med ambulans – efter att ha fallit handlöst en och en halv meter i mörkret. Det hela ska ha skett för några dagar sedan, avslöjar han för sajten Hänt.

– Jag trillade ner från en brygga och landade lite olyckligt på ryggen. Så jag har fått två ryggkotor ihoptryckta. Så denna veckan, det är en repetitionsvecka också så det har varit lite svårt att vara med. Men jag är med idag och har lite smärtstillande och så, säger Lasseman till Hänt.

Lasseman
Foto: TV4

Den omtyckta dansbandssångaren förklarar att han under omständigheterna är lycklig att han har känseln i hela kroppen kvar.

– Jag åkte ambulans in. Det var första gången så jag får väl hylla ambulanspersonalen de gjorde det så himla bra, säger Lasseman.

Arvingarna aktuella med ny krogshow i höst

Nu väntar en tid där han får ta det lite lugnt innan han och gruppen varvar upp igen. I höst drar Arvingarna nämligen i gång sin nya krogshow ”I love Arvingarna” i Göteborg med start 16 september. Den kommer sedan att spelas ända fram till slutet på året.

– Jag går på kryckor och så har jag smärtstillande, sen ska jag tillbaka på måndag och kolla över att allting ser okej ut. Men det kommer bli så att första tiden här får jag vara avhållsam på scenen och ta det försiktigt.

Krya på dig, Lasseman!