Leif GW Persson bryter tystnaden om rädslan inför döden

De flesta svenskar kräver en längre presentation än bara två bokstäver, men säger man ”GW” så vet alla vem man menar. Leif Gustav Willy Persson.

Kriminolog, författare, tv-personlighet och hela Sveriges mysfarbror.

Efter nästan ett helt liv i rampljuset kan en nu 78-årig Leif se tillbaka på alla framgångar och vara nöjd. Men helt nöjd är han ändå inte…

Leif GW Persson är en av våra mest populära författare och har under flera årtionden varit ständigt aktuell med diverse tv-framträdanden.

Expert på brott

Leif har varit expert i flertalet tv-program om brott, bland annat under tolv år i TV3:s Efterlyst och under 13 säsonger med Camilla Kvartoft i Veckans brott på SVT.

De senaste åren har dock GW mest syns i TV4 där han haft flera egna program som GW:s mord, Brottsjournalen och Leif GW om:.

Men de flesta känner nog ändå igen honom mest från Nyhetsmorgon, där han på sitt underfundiga vis kommenterar och ger sin syn på aktuella brott.

Bild: TV4

GW om att åldras

Leif GW Persson har nu hunnit bli 78 år gammal, men ser inte sin ålder som en anledning att sakta ned jobbmässigt. Han hoppas på att kunna jobba in i det sista, bokstavligt talat.

Hemligheten är att inte känna sig gammal, helt enkelt.

– Tills jag dör hoppas jag. Jag dör gärna mitt i en mening. Jag gillar att umgås med yngre. Gamla människor har en tendens att stelna och bli rigida i sitt tänkande och då blir det inte så jäkla kul. säger Leif GW till Icakuriren.

Rädslan för döden, den är naturlig.

– Ja, det är klart. De som säger något annat tror jag hittar på, säger han till Icakuriren.

STOCKHOLM 20230822 Leif GW Persson anländer till Albert Bonniers Förlag och Wahlström & Widstrands traditionsenliga förlagsfest på Nedre Manilla på Djurgården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla Leif GW Persson!

Exit mobile version