Foto: Maja Suslin, TT/Privat

Leif GW Persson-fantasten Thua har snidat idolen i trä – resultatet är helt magiskt

Här hyllas Leif GW Persson – i trä.
GW-fantasten Thua Bengtsson har snidat två träversioner av professorn och visar nu upp resultatet av sitt härliga hobbyprojekt.
– Han är en skön personlighet som jag tycker mycket om, säger hon till Nöjeslivet.

Leif GW Persson är utan tvekan en av landets mest älskade tv-personligheter. I flera decennier har kriminologen och författaren delat med sig av sina kunskaper och sin erfarenhet till svenska folket via tv-rutan.

STOCKHOLM 20190925 Leif GW Persson, under TV4:s pressträff om höstens program på Cirkus i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT
STOCKHOLM 20190925 Leif GW Persson, under TV4:s pressträff om höstens program på Cirkus i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT

Numer är GW bland annat gäst i TV4:s Nyhetsmorgon vid två tillfällen i veckan – onsdagar och söndagar – och utöver sin tv-medverkan är han förstås också vida känd för sina prisbelönta romaner.

GW slog igenom som författare redan med debuten ”Grisfesten” 1978 och sedan dess har det blivit över tiotalet böcker i serien ”En roman om ett brott”. Dessutom har han gett ut flera jakt- och kokböcker genom åren, och två självbiografier.

Utöver detta har han dessutom bland annat tjänstgjort som expert och rådgivare åt rikspolisstyrelsen, och skrivit massor av vetenskapliga artiklar och rapporter.

LÄS MER: Leif GW:s oväntade tabbe i tv-sändningen – händer nästan aldrig någonsin: ”Vänta, vänta…”

Thuas härliga hobbyprojekt – hyllar GW med underbar slöjdkonst

En av alla GW-fantaster i landet är Thua Bengtsson. För Nöjeslivet berättar hon nu om sitt härliga hobbyprojekt: att snida sina favoritkändisar i trä.

Och det finns en speciell profil som sticker ut – nämligen GW.

Thua har snidat favoriten GW och visar nu upp det härliga resultatet av sitt hobbyprojekt. Foto: Privat

– Det var inte svårt att komma på idén med att snida honom. Han är ju en skön personlighet som jag tycker mycket om, berättar Thua och visar upp sina härliga tolkningar av GW – som trägubbe.

Thuas ena version av Leif GW Persson i trä. Foto: Privat

Hon har till och med avbildat GW i två olika versioner.

– Den stora tar knappt en vecka. Den lilla tar ett par dagar, säger Thua.

Thua har snidat två olika varianter av professorn – här är den andra. Foto: Privat

För Thua är slöjden ett hobbyprojekt som hon uppskattar mycket och har hållit på med i ungefär 25 års tid. Materialet som hon använder är lind.

– Jag har gjort en hel del andra personligheter som jag gillar. Senaste var David Lagercrantz, en stor favorit! En avkopplande hobby!

Även författaren David Lagercrantz har förärats som trägubbe. Foto: Privat

Vilka underbara tolkningar av GW och Lagercrantz, Thua! Tack för att du ville visa upp din träkonst för oss.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!