Leif GW Perssons erkännande – plågsamma beslutet för barnen: ”Var fel av mig”

Vi är vana vid att se han två dagar i veckan i ”Nyhetsmorgon” där han går igenom de senaste krimfallen från de senaste dagarna.

Genom sin medverkan där och en lång karriär i tv-rutan har Leif GW Persson blivit en av våra mest folkkära tv-profiler och författare.

Men även om han är populär är det någonting som har fattats i hans liv.

– Det har plågat mig att jag varit en frånvarande pappa som försummat barnen, säger han till Hemmets journal.

Han har släppt många böcker, kriminalböcker, kokböcker och förstås även en självbiografi.

Leif GW Persson har synts i allt från ”Efterlyst”, ”Veckans brott” till numera ”Nyhetsmorgon”.

Leif GW Persson
Foto: TV4/Youtube

Han har blivit en klar favorit hemma i tv-sofforna och fortsätter jobba fastän han har gått långt över pensionsåldern.

– Jag fyllde 75 i mars och tycker att jag genom att jobba så här länge till och med har uppfyllt Fredrik Reinfeldts krav på oss pensionärer. Eftersom jag fortfarande trivs bra med det jag gör tänkte jag fortsätta med det, fast i mindre omfattning. Jag hade större arbetslust när jag var hälften så gammal. Då var jag dessutom tvungen att arbeta av ekonomiska skäl. Om det är någonting jag inte saknar nu så är det materiella saker. Jag måste ha tjänat hundratals miljoner under mitt liv, säger han till Hemmets journal.

Dåliga samvetet för barnen

Men trots alla framgångar är det också någonting som Leif har saknat.

Totalt har Leif GW Persson sex barn och elva barnbarn.

Men relationen till sina egna barn har varit långt ifrån alltid bra.

– Det har plågat mig att jag varit en frånvarande pappa som försummat barnen. Jag var så upptagen av mitt jobb att allt annat, däribland barnen, kom på undantag. Det ångrar jag faktiskt. I kraft av min bakgrund överskattade jag det materiella. Det är ingen hemlighet att jag har uppfostrat ett antal överklassungar. Jag ville ge barnen allt det där som jag själv inte fick som barn, vilket kanske var fel av mig. Jag borde nog ha gett mer av mig själv istället. Idag umgås jag mer med mina barnbarn än vad jag umgicks med mina barn när de växte upp, säger han till tidningen.

Hyllningen till hustrun

Idag är relationen bättre med hans barn, berättar Leif. Och någon som har stöttat honom genom alla med och motgångar är hustrun Kim som är hans störa kärlek.

– Min fru Kim som jag varit ihop med i 25 år. Kim är min tredje och sista fru. Det var inget fel på mina två tidigare fruar, verkligen inte, men jag träffade dem när jag var förhållandevis ung. Med tiden förändras man och så en dag upptäcker man plötsligt att man är gift med någon annan än den man blev förtjust i från början. Det har jag lyckligtvis inte råkat ut för med min nuvarande fru. När vi träffades var jag 50 och hon 38. Att bli tillsammans med Kim är det bästa valet jag har gjort. Hon är jäkligt rolig att vara med och dessutom är hon väldigt vacker.

Så fint att du har hustrun och dina barn Leif! Familjen är verkligen det allra viktigaste vi har här i livet.

Följ oss gärna på Instagram för fler nyheter, klicka här för att följa oss på Nöjeslivet.