Leif GW Perssons insikt med hustrun Kim – avgörande livsbeslutet: ”Det bidrog”

Sveriges favoritkriminolog Leif GW Persson är en man med många starka och principfasta åsikter som han inte räds att dela med sig av. Privat är han dock öppen för att ändra uppfattning om saker, vilket avslöjas i programmet “En smak på livet”. Där får vi bland annat veta om Leifs insikt med hustrun Kim Persson. 

Leif GW Persson är en kriminolog, författare och och tv-personlighet som blivit en av landets mest folkkära kändisar.

Förutom hans kompetens inom brottsutredning så  är det hans brutala ärlighet och icke-rädsla att kritisera som gjort honom så populär bland svenska folket. GW kan bjuda på sig själv, vilket exemplifieras i tv-programmet “En smak på livet”. 

Leif GW Persson.
Leif GW Persson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

GW:s alkoholmetod

I flera intervjuer har GW berättat om en metod han kört på under många års tid. En metod som går ut på att avstå alkohol sex månader om året. 

– Jag skulle inte klara av att dricka alkohol hela året eftersom jag ofta dricker för mycket när jag gör det. Det var ett beslut som jag tog för mycket längesedan. Det borde fler tänka på faktiskt, har Leif GW Persson sagt till Expressen tidigare. 

I flera år har GW slutat dricka alkohol första dagen på ett nytt år, och avstått drycken fram till midsommar. Efter det har han unnat sig alkohol när han vill. 

”Om jag inte dricka fyra av dem…”

Men när pandemin var som värst var GW beredd att bryta sitt mönster. Att ofta sitta isolerad var påfrestande, så Leif ändrade sin vana. 

– Veckan innehåller ju sju dagar, där är jag fortfarande med, och jag tänker att om jag inte dricker fyra av dem… över hela året så att säga, säger Leif GW Persson i programmet “En smak på livet”.

LÄS MER: Leif GW:s oväntade tabbe i tv-sändningen – händer nästan aldrig någonsin: ”Vänta, vänta…”

I samma program uppdagas även en annan gång Leif kom till en stor insikt som färgade hans liv. I mötet med hustrun Kim Persson avslöjar frun att hon kände press på sig att laga god mat för att imponera på Leif när de träffades. 

– Det här var precis i början och jag minns att Leif var krasslig. Han sa till mig: ”Kan inte du fixa middag ikväll?” Då fick jag handsvett och blev supernervös. Det var ett stort steg att ta eftersom det var någon man tyckte om, säger hon i programmet. 

Kim valde att göra husmanskost i form av pannbiff, något som gick hem hos finsmakaren Leif GW Persson

Leif GW Persson och hustrun Kim Persson med barnbarn.
Leif GW Persson med barnbarn och hustrun Kim Persson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Vi började äta och sen la han besticken och sa: Sånna goda biffar får man inte på restaurang. Det bidrog till att han fastnade för mig. Han såg att det fanns något där, berättar Kim i programmet. 

Sedan dess har paret levt tillsammans, och skaffat både barn och barnbarn.

Man kan ju bara älska Leif GW som är en ärlig man och bjuder på sig själv. Dela gärna om du gillar honom du med.

LÄS MER: