Leif GW Perssons ödesbesked – då lämnar han Nyhetsmorgon för gott: ”Jag kör tills…”

Leif GW Persson

Foto: TV4, Sto-Cph/TV4/Cmore

Han är en av landets mest älskade tv-profiler och gör regelbundna besök i Nyhetsmorgon-studion. Samtidigt börjar krämporna att bli allt fler för 78-åriga Leif GW Persson.

Hur länge kommer han egentligen orka att vara med i TV4-programmet?

– Det är ganska jobbigt men det finns de som har de långt värre så jag klagar inte, säger han till Hänt.

Åldern börjar ta ut sin rätt för den välkände kriminologen och deckarförfattaren Leif GW Persson, 78. Vi har lärt känna honom som en kunnig och erfaren expert i tv-program som ”Efterlyst” och ”Veckans brott” och på senare år har han verkligen blivit som en landsfader här i Sverige.

Läs mer: Leif GW Persson gör här något han nästan aldrig gör i TV4 – allt sker inför öppen ridå: ”Lysande”

Om ”GW” gör eller säger en sak så stämmer det. Det har nästan blivit som en sanning.

Han är verkligen omåttligt populär ute i stugorna.

Leif GW Persson. Foto: Sto-Cph/TV4/Cmore

”Det är ganska jobbigt”

Samtidigt är det nog därför många tittare börjat fundera på hur länge han egentligen kommer att orka medverka i TV4:s ”Nyhetsmorgon” varje vecka? Just nu gästar han studion som krimexpert åtminstone en gång i veckan.

Samtidigt har han i flera år lidit av ledsjukdomen artros. På senare tid har det blivit värre. Någonting som påverkar hans mående överlag.

– Jag mår som man gör när man är gammal. Jag har svårt att gå på grund av artros. Det påverkar ganska kraftigt i och med att jag inte kan hoppa omkring. Det är ganska jobbigt men det finns de som har de långt värre så jag klagar inte, säger Leif GW Persson till sajten Hänt.

Då slutar han att gästa TV4

Han berättar också att det inte enbart är artrosen som tynger ner honom i vardagen. Hans kropp har flera andra problem och krämpor.

– Jag har 18 men de tänker jag inte prata om, säger han.

Leif GW Persson gjorde efterlängtad comeback i tv-rutan. Foto: TV4

Hans försämrade hälsa skulle absolut kunna vara en anledning för honom att sluta med de regelbundna besöken i TV4-studion på Gärdet i Stockholm. Men själv säger han att han inte ens funderat på att pensionera sig.

– Jag kör tills jag dör, något sånt. Sen blir det mer knepigt. Jag tänker nog vara kvar där så länge jag kan ta mig dit och hem, säger han.

Hoppas du får ha hälsan i behåll och att du mår bra framöver. Det är det viktigaste man har.

Vi vill gärna se dig i Nyhetsmorgon en lång tid till. Alla uppskattar din expertis.

Exit mobile version