Leif GW:s ärliga ord om Camilla Kvartoft – verkliga relationen efter åren på SVT: ”Jag kallar det för…”

Under fler år kamperade Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tillsammans i SVT:s ”Veckans brott”.

Men med facit på hand så saknar Leif inte SVT.

– Det måste ha kostat mig hundra miljoner, eller säg tvåhundra miljoner berättar han för Aftonbladet.

Leif GW Persson, 76, har lämnat en lång och tuff karantän bakom sig. När pandemin bröt ut tvekade inte tv-profilen en sekund på att isolera sig från omvärlden. Eftersom hans höga ålder och hälsoproblem försatte honom i en riskgrupp.

Nu är polisprofessorn färdig-vaccinerad och, sedan en tid tillbaka, åter ute i det fria. Tillsammans med hustrun Kim njuter han för fullt av semestern längs Västkusten, där han ägnat sig åt ett av hans största intressen – makrillfiske.

På Instagram delar han med sig av flera somriga bilder från semestern.

”Juli 2021 – Äntligen semester! Makrillfiske vid Koster utanför Strömstad. Hustrun, jag och Anders som skötte båten och allt annat praktiskt. Hustrun fick den största men jag fick den första” skriver Leif GW Persson på Instagram.

Leif GW i tv-rutan

Visst förtjänar Leif att vara ute i det fria och ladda upp batterierna igen. För till hösten är han nämligen tillbaka i rutan igen, där han diskuterar polisiära händelser i TV4:s Nyhetsmorgon.

TV-sammanhangen har gjort Leif GW Persson mäkta populär hemma i sofforna och stärkt hans varumärke något enormt. I takt med kändisskapet har Leif GW även klivit in i vinbranschen, där han gjort stora ekonomiska vinster.

Men det var hos tv-konkurrenten SVT som Leif GW Perssons mediala resa verkligen tog fart. Där hade han dock inte samma möjligheter till egna ekonomiska projekt vid sidan av – men det är med värme som han minns tiden i SVT och ”Veckans brott” som han gjorde tillsammans med Camilla Kvartoft, 53..

– När jag tänker tillbaka så var ”Veckans Brott” jävligt framgångsrikt, kanske det mest framgångsrika samhällsprogram de har haft. Jag var där i åtta år men det måste ha kostat mig hundra miljoner, eller säg tvåhundra miljoner, berättar Leif GW Persson för Aftonbladet.

Leif GW Persson
Foto: TV4/C More

Saknar Camilla Kvartoft

Med det sagt är Leif tydlig med att han inte saknar SVT.

– Nej, men jag saknar Camilla (Kvartoft). Det var jag som fick henne anställd. Vi provade 19 personer och hon var nummer 11. Jag sa ”ställ in morgondagen, jag har bestämt mig”. Hon var då anställd på Sveriges Radio, men de ville inte ge henne tjänstledigt. Dåvarande SVT-chefen Eva Hamilton ringde till mig och förklarade att det var anställningsstopp. Då svarade jag att vi i så fall skiter i allt. En vecka senare var hon anställd. Det är fördelen med att ha pengar, då kan man säga så. Jag kallar det för far-åt-helvete-pengar, säger Leif GW till Aftonbladet och fortsätter:

– Sedan frågade jag Camilla vad hon fick i månaden. ”34”, sa hon. Då undrade jag om hon var dum i huvudet. Vi förhandlade upp det till en 50-lapp och idag tror jag hon har runt 80.

Underbara Leif GW Persson! Saknar ni när han och Camilla gjorde tv tillsammans? Lämna gärna en kommentar på Facebook!