Leif GW:s känsliga hyllning till hustrun – ärliga orden om kampen: ”Hade jag varit själv så hade jag dött”

Leif GW Persson har under flera år brottats med olika hälsobesvär.

Och stödet från hustrun Kim har varit livsavgörande.

– Blodkärlen hade spruckit och det hade jag bara sett på döda tidigare, berättar Leif GW Persson för Aftonbladet.

Leif GW Persson, är en av landets allra folkkäraste tv-profiler. I kriminologens otroliga CV hittar vi stora framgångar inom såväl författandet som vin-industrin. 

Samtidigt är han sedan lång tid tillbaka starkt förknippad med att diskutera kriminella händelser i tv. Nu förtiden är hans närvaro ett klassiskt inslag i TV4:s ”Nyhetsmorgon” där han med sin expertis och charm förenklar komplexa händelser för tittarna.

Framgångarna har gjort honom både älskad och rik. Men trots det har allt inte varit en dans på rosor för Leif.

Leif GW Persson
Foto: Discovery

Problem med hälsan

Under flera år har han drabbats av olika hälsoproblem när pandemin drog in över världen – tvingades Leif försätta sig i karantän. Hans höga ålder och försvagade hälsa placerade honom i en riskgrupp.

Som för många andra blev livet i karantän tufft för Leif. Distanserad från samhället kämpade han mot ensamheten. Men till slut kom vändningen.

Idag är han sedan länge färdigvaccinerad och har vågat sig ut i världen igen. Tillsammans med hustrun, Kim, njuter han av sommaren och parets semesterplaner är att bila längs med västkusten.

Kärleken till Kim

Paret har varit tillsammans i över 26 år och Leif har Kim att tacka för väldigt mycket. För Aftonbladet berättar polisprofessorn att han inte är helt lätt att leva med och att han inte tror att någon annan än Kim hade klarat av det.

–Jag har gjort två försök tidigare och det gick inget vidare. Men hade inte Kim funnits så hade jag varit död för sexton år sedan. Jag slutade andas och då bodde vi i Solna så vi hade bara två minuter till Karolinska. Morgonen efter vaknade jag på neurointensiven och jag hade så jävla ont i huvudet, berättar Leif GW Persson för Aftonbladet och fortsätter:

– Jag bad att få låna en spegel och då hade jag sådana där strypningsfläckar i hela ansiktet. Blodkärlen hade spruckit och det hade jag bara sett på döda tidigare. Hade jag varit hemma själv så hade jag dött.

Leif GW Persson med hustrun KIm
Foto: Janerik Henriksson/TT

”Påverkar våra liv”

För tidningen beskriver stjärnan sin rädsla för döden och kanske har oron växt i takt med hälsoproblemen. 

Tur då att Leif har kärleken Kim vid sin sida.

– Det påverkar bådas våra liv, för Kim vill inte låta mig vara ensam och jag föredrar att hon är där. Jag vill inte dö, men nu är jag på väg tillbaka. Månaderna efteråt var förskräckliga, man är helt jävla körd och vågar inte vara ensam. Första veckorna vågar du inte somna för då förlorar du kontrollen, säger Leif GW till Aftonbladet.

GW om att bli äldre

Även om han nu börjar komma upp i åren väljer han att se aningen optimistiskt på tillvaron. Även om han inte gillar att åldras.

– Det är ingen höjdare kan jag säga, men vem bryr sig om en sprucken tegelpanna till så länge inte taket ramlar ned i huvudet på dig. Ett par fungerande knän hade varit toppen och ett par fötter som inte blir dubbelt så stora när jag har varit ute och gått några hundra meter hade varit bra, men så länge inte taket ramlar ned så, säger Leif GW till tidningen. 

Du är fantastisk Leif! Vi önskar dig allt gott! Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också älskar Leif GW Persson!