Leif Mannerströms son vägde 142 kilo – så ser han ut idag

Leif Mannerström är en av Sveriges mest populära kockar.

Nu har han mer eller mindre lagt kockmössan på hyllan.

Men Mannerströms anda lever vidare i restaurangvärlden – genom sonen.

Det är ingen underdrift att påstå att Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar. Tre gånger har han utsetts till kockarnas kock och han har även haft en stjärna i den prestigefulla Guide Michelin i över tio år.

Men Leif Mannerström har inte bara gjort sig en framgångsrik karriär som kock. De senaste åren har han också blivit en populär tv-profil. I ”Sveriges mästerkock” har tittarna kunnat följa honom när han och de andra jurymedlemmarna letar reda på landets nya stjärnkockar.

Foto: Linus Hallsénius/TV4.

Leif Mannerström om traditionen: Det är som cirkushästar

Mannerström kommer från en riktig kockfamilj. När han gästar onsdagens Nyhetsmorgon berättar han att intresset gått i arv.

– Farmor höll på med det här. Hon fick in mig i det här. Pappa höll på med det här. Brorsan. Vi är ju restaurangmänniskor. Det är som cirkushästar ungefär. Jag gillar det, säger han i programmet.

De senaste åren har han dock skruvat ner på tempot. Men då finns det andra som tar vid.

Sebastian Mannerström inspirerades av sin pappa

I dag är han aktuell med en ny kokbok, ”Mannerströms berså”, som han skrivit tillsammans med sonen Sebastian Mannerström.

Leif Mannerström har gett ut åtskilliga kokböcker. Och det var precis det som inspirerade Sebastian Mannerström till att bli kock.

I en intervju med Hus och Livstil får Sebastian frågan när han började laga mat.

– Började så smått när jag var 6 år. Pappa gjorde första kokboken när jag var 8 år, då ville jag göra en egen, sa Sebastian till sajten.

FOTO: TV4

Och nu får han alltså äntligen göra en kokbok. Inspirationen till boken fick de från familjens sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn.

– Vi sa att vi ska göra något här ute. Då får nästa generation ta över. Jag har gjort ett antal böcker så nu får ”Sibbe” ta över. Han är synnerligen begåvad när det gäller den här typen av mattlagning, lite modernare och annorlunda tänk än jag, säger Leif Mannerström i Nyhetsmorgon.

FOTO: TV4

2015 medverkade både far och son Mannerström i Kanal 5:s ”Ett jobb för Berg”. De berättade då om kockyrkets positiva sidor, men också de negativa. Leif Mannerström har själv haft problem med sin hälsa. Precis som sonen Sebastian. I programmet avslöjade han att han kämpat med övervikt. Ett tag vägde han 142 kilo.

FOTO: Kanal 5

Sebastian Mannerström: ”Trött på att jag var tjock”

– Jag gjorde en magsäcksoperation, sa Sebastian i programmet.

– Jag var så trött på att jag var tjock.

På bara ett par år gick han ner 64 kilo.

Sebastian lyckades vända på allt, och nu är han alltså aktuell med en ny kokbok. Trots att det är han som tagit över kockmössan i familjen är det fortfarande pappa som är idolen.

– Det roliga är att han aldrig klappar sig för bröstet och tror att han självlärd. Även fast han snart är 80 vill han alltid lära sig nya grejer, hyllar Sebastian sin pappa.

Fantastiskt att familjetraditionen lever vidare. Dela om du uppskattar Leif Mannerström och hans familj!