Leif och Lilian Mannerström firar 55 år som gifta: Nu avslöjar han hemligheten bakom lyckliga äktenskapet

Leif Mannerström är en av Sveriges mest framgångsrika och kanske framför allt omtyckta krögare. Den folkkäre göteborgaren syns ju också i tv-programmet ”Sveriges Mästerkock” i TV4 och har gjort sig känd som lite bullrig men också hjärtlig domare i showen.

Men Mannerström är inte bara expert på mat och dryck. Han vet också hur man håller ihop ett äktenskap: Snart firar han smaragdbröllop efter 55 år tillsammans med sin hustru Lilian Mannerström.

I en färsk intervju med Expressen berättar han om kärleken till frun, men också om hur de hållit lågan vid liv i alla år.

Leif och Lilian Mannerström har snart varit gifta i 55 år, vilket innebär att de då kan fira smaragdbröllop.

Lilian och Leif träffar kronprinsessparet i Göteborg 2010. Foto: Adam Ishe/TT

Krögaren Mannerström har på senare år gjort sig känd som kockdomare i populära tv-programmet ”Sveriges mästerkock”, men nu öppnar han alltså upp och berättar om kärleken till Lilian. De har hållit ihop länge, och Leif menar att det finns flera förklaringar till varför.

– Det beror på vilken människa man har att göra med. Men vi jobbar ihop, har respekt för varandra, har humor och umgås mycket. Det är som det är. Men när man blir lite äldre börjar man fundera på vad som händer om någon av oss skulle lämna. Det är ju jävligt jobbigt, säger Leif Mannerström till Expressen.

Mannerström hyllar sin fru, och berättar att de har haft många lyckliga stunder tillsammans.

– Man får ta ut så mycket glädje man kan av varje dag när man lever i en bra relation med en bra människa som man älskar. Det finns så många glädjeämnen i livet. I dag ska vi laga middag och dela på en god flaska rödvin. Vi ska också göra något tv-program tillsammans och det ska bli väldigt roligt.

En annan orsak som Leif pekar ut som viktig i deras relation är att de har tagit tillvara på tiden.

– Ja, hela tiden. Det är väl det jag tänker på ganska mycket om jag ska vara ärlig. När man har levt tillsammans så länge vill man inte att sådant ska hända men man vet ju att det kommer att göra det förr eller senare och det är tragiskt. Men det är livet och så som det är så det är inte mycket att göra åt det, säger han till Expressen.

Wikimedia

Så trevligt att höra! Nu tycker jag vi delar detta vidare, som en hyllning till Leif och Lilian. Grattis till ert kommande Smaragdbröllop! ❤️