Lena Endre skilde sig från Richard efter 12 års äktenskap – så lever exmaken idag

I 12 års tid var Lena Endre gift med Richard Hobert, tills de gick skilda vägar.

Så lever exmaken numera på den idylliska Skånska kusten.

Lena Endre fyller i dagarna 69 år. Sedan många år tillbaka har hon varit aktiv inom teater- och filmscenen.

Och det är inte bara inom sin yrkesroll som hon gått igenom draman. Kärlekslivet har under åren gått upp och ner.

Numera är Lena Endre tillsammans med konstnären Martin Wickström. De träffades under en utekväll på Sturehof i Stockholm och 2016 gifte de sig.

Men innan Lena träffade Martin så hade hon gått igenom tre äktenskap och ytterligare ett förhållande.

Från 1979 till 1981 var hon gift med Malte Ekblom, som tyvärr gick bort 2010. 1982 till 1985 var hon gift med Vjeko Benzon och året efter skilsmässan så blev hon tillsammans med skådespelarkollegan Thomas Hanzon. Tillsammans med Thomas har Lena dottern Rosanna (född 1990) samt Edvin (född 1994), som båda har gått i sina föräldrars skådespelarspår.

1999 tog dock förhållandet med Thomas Hanzon slut och året därpå gifte hon sig med manusförfattaren Richard Hobert. De var gifta fram tills att de skilde sig år 2012.

Så lever Richard idag

Richard Hobert föddes den 1 december 1951 och fyller således 73 i år. Richard är kompositör, filmregissör samt manusförfattare och fick sitt genombrott 1981 med filmen Kättaren. Sedan dess har han fortsatt att skriva mängder av manus, bland annat till filmerna ”Tre solar”, ”En enkel till Antibes” och den senaste – ”Kärleksbevis” från 2022.

Sedan omkring 25 år tillbaka har han ett hus i Kivik på Österlen, dit han flyttade permanent efter skilsmässan med Lena Endre. Från ett tidigare förhållande har han dottern Nina (född 1989), som också hon är verksam inom filmindustrin.

Nu senast är Richard aktuell med romanen ”Som en man på Österlen”, som är en mörkare skildring av ett liv på den vackra platsen.

– Du ska veta att jag har många sidor, allt från de mörkaste till de ljusaste. Jag ser på livet med humor, det vet mina närmaste vänner. Jag ville skriva en roman som motsvarar min egen känsloskala, både det svartaste och det bästa, säger han i en intervju med tidningen Amelia.

Richard Hobert
Foto: Johan Nilsson/TT

Gjorde succé som äppelodlare

För några år sedan så kom en pomolog på besök hemma hos Richard i Kivik. Han var ett stort fan av Richards filmer och tog med sig en ny äppelsort som han döpt efter Richards dotter Nina. Pomologen bad om att få ympa in den nya sorten i Richards äppelträd och visade honom även hur man gör must på bästa sätt.

Richard löd anvisningarna, vilket skulle komma att bli en succé.

– På kul ställde jag upp i must-SM här i Kivik 2017. Bidragen i de fem olika klasserna lämnades in anonymt och Jesper Aspegren, som jag känner lite från tv, var konferencier. När han inför hundratals besökare och äppelodlare läste upp att musten Himlahav Ingrid Marie vunnit i klassen ofiltrerad must, reste jag mig. Jesper hejade på mig, men fortsatte ropa ut frågan om vem som gjort musten. ”Jag är på väg” ropade jag tillbaka. Det var inte bara han som gapade stort, hela skaran av äppelodlare som satsat jättemycket undrade hur en jävla regissör med sin amatörmust kunde vinna, säger Richard Hobert till Amelia.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev