Foto: TV4, SvD/TT

Lena Olins bror lämnade henne arvlös – så många miljoner går stjärnan miste om

Lena Olin befinner sig just nu i en infekterad arvstvist med tre släktingar efter brodern Mats Olins död, enligt Expressen.

Skådespelerskan ska ha exkluderats från sin brors testamente, och kräver nu upprättelse.

Det handlar bland annat om ett hus i exklusiva sommarparadiset Falsterbo – så många miljoner går Lena miste om.

Skådespelaren Mats Olin slog igenom som barnskådespelare i filmen ”Resan till dej” på 1950-talet. Vid tiden han spelade in sin första film var Mats endast sex år gammal, och skulle komma att se fler framgångar under sin karriär.

Bland annat släppte han låten ”Jag tror på sommaren” 1967, som har blivit en riktig klassiker.

Men karriären blev kortvarig. I mitten på 70-talet drabbades nämligen Mats av en stroke och tvingades dra sig tillbaka från rampljuset – vilket Lena Olin har pratat om i sitt Sommar i P1.

– När min storebror Mats blev sjuk gick hela familjen sönder igen. Han fick en blodpropp i hjärnan, blev förlamad och kunde inte tala. Sen jobbade han sig tillbaka, men han var också märkt av sin sjukdom, sade Lena Olin i sitt sommarprat.

Lena Olins arvstvist efter brodern Mats bortgång

Mats gick bort förra året, utan egna barn. Lena Olin, som är Mats närmaste släkting förväntades då att ärva honom och hans kvarlåtenskap.

Det handlar bland annat om ett sommarhus i Falsterbo där syskonen tillbringade stora delar av sin barndom och som de även ärvde efter föräldrarnas bortgång.

Men i ett testamente från 2004 framgår det att Mats Olins önskan var att all hans kvarlåtenskap skulle ges till tre släktingar, och lämnar alltså systern Lena helt arvslös, enligt Expressen.

Så mycket är huset värt

Huset som Lena hoppades ärva byggdes 1934 och har en boyta på 101 kvadratmeter. Tomten omfattar 1 250 kvadratmeter och tillsammans med huset har fastigheten ett taxeringsvärde på över fyra miljoner kronor.

Men enligt mäklare som Expressen har pratat med ska huset vara värt betydligt mer än fyra miljoner då det ligger i ett mycket eftertraktat område.

Dessutom handlar arvet om kontanter till ett värde av drygt 300 000 kronor.

Lena Olin har ifrågasatt testamentet och hävdar att brodern vid flera tillfällen uttryckt att det inte speglade hans slutgiltiga önskan. I stämningsansökan står det att ”Mats Olin återkallade testamentet under sin livstid och att det därmed inte är giltigt. Mats Olin har vid flera tillfällen otvetydigt gjort klart att testamentet inte längre representerade hans yttersta vilja.”

Släktingarnas juridiska ombud, Peter Bolmstedt, har avfärdat stämningen, enligt Expressen.

Hoppas ni lyckas komma fram till en lösning snart.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...