Lena Olins nya drag i arvstvisten efter brodern Mats – testamentet kan vara ogiltigt

Skådespelerskan Lena Olin befinner sig i en mycket knepig och svår arvstvist sedan hennes bror Mats Olin gick bort förra året.

Nu menar Lena att broderns testamente är ogiltigt.

Det var i juni 2023 som Mats Olin lämnade jordelivet, 76 år gammal. Mats började sin karriär som skådespelare och slog igenom som barnskådespelare i filmen ”Resan till dej” på 1950-talet. Vid tiden han spelade in sin första film var Mats endast sex år gammal, och skulle komma att se fler framgångar under sin karriär.

Bland annat släppte han låten ”Jag tror på sommaren” 1967, som har blivit en riktig klassiker.

Men efter att bara 27 år gammal drabbats av en stroke så drog han sig tillbaka från rampljuset.

Tvisten om arvet

Efter att brodern Mats gått bort så befinner sig nu Lena Olin i en infekterad arvstvist mot tre andra släktingar. Arvet gäller i huvudsak ett hus i Skanör-Falsterbo, som tidigare ägts till hälften av både Mats och Lena. Huset har ett taxeringsvärde på fyra miljoner, men mäklare menar att det är värt snarare det dubbla.

I testamentet som Mats lämnade efter sig och som skrevs 2004 så lämnade han Lena arvlös och skrev över sin halva av huset till två andra släktingar.

Lena Olin tar tvisten till domstol

Lena menar nu att testamentet är ogiltigt. Detta då hon menar att hon och Mats kom muntligt överens om arvet efter att deras föräldrar gick bort. Mats skulle då få faderns musikrättigheter medan Lena skulle få hela huset.

Enligt Lena så ska han även ha berättat för flera i sin omgivning att han inte har något testamente och att han heller inte vill ha något. Därför menar Lena och hennes advokat att testamentet inte längre gäller.

Det finns dessutom fler märkliga omständigheter som gör att Lena bestrider testamentet. I handlingar som Expressen tagit fram står det:

Det går (…) inte att identifiera vittnena, vare sig vid namn, yrke eller hemvist. Med det menar Lena Olin Hallström att det är oläsligt och inte går att utröna vilka personer som bekräftat handlingen med sina namn.

Testamentsvittnena har eftersökts utan framgång. Testamentsvittnena förefaller ha arbetat på Handelsbanken vid Fridhemsplan (…). Lena Olin Hallström har emellertid varit i kontakt med (banken) och det är ingen som känner till vittnena”.

Släktingarnas advokat är dock av uppfattningen att testamentet är giltigt.

Det kan inte vara kul att behöva vara i en sådan där tvist… Hoppas att det löser sig på ett bra sätt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...