Lena Philipssons möte med Madeleine bakom kulisserna – intima ordväxlingen: ”Hon var på hugget”

Lena Philipsson

Foto: TT & TV4

Under sommaren fick Lena Philipsson äntligen sjunga inför publik igen när hon besökte Solliden.

Där uppträdde hon inför kungafamiljen – till prinsessan Madeleines stora förtjusning.

– De är trevliga och glada och tyckte det var kul att titta, berättar Lena Philipsson i TV4:s ”Efter fem”.

Lena Philipsson, 55, är en av landets främsta artister som under lång tid producerat hits som spelas lika mycket än idag.

Men det senaste året har hon, likt de flesta andra i branschen, inte riktigt kunnat göra det hon älskar. Spelningarna har uteblivit och artisternas längtan efter att åter få möta publiken har varit stor.

Men i sommar var det flera artister som äntligen kunde få uppleva artisteriet i dess renaste form igen. Om än i mindre skalor. Även ifall konserter med enorma publikhav fortfarande inte är möjligt i Sverige så är det flera artister som tacksamt uppträtt inför några hundra i sommar. Möjligheterna har varit begränsade men visst har det uppträtts. I allt ifrån ”Allsång på Skansen” till konungens ”SollidenSessions” på Öland.

Foto: TV4

Uppträdde inför kungafamiljen

Efter en lång tid utan liveframträdanden gjorde Lena Philipsson en efterlängtad comeback under just ”SollidenSessions”. Inför ett kraftigt minimerat publikantal fick hon i juli återigen dela med sig av sina klassiska dängor. Vilket även Expressen skrivit om.

– I och med att det var lite nedtaget, lite anspråkslös känsla kring de här gigen, vilket gjorde det enklare att helt plötsligt stå där på scenen. Men absolut, första publikmötet där, då kände man ”shit, de hör vad jag säger nu”, säger Lena Philipsson i TV4:s ”Efter fem”.

Men även ifall publiken inte var så många till antalet så var det unikt på flera sätt. I publiken satt nämligen stora delar av kungafamiljen – däribland prinsessan Madeleine som gladeligen dansade med till Lena Ph:s hits.

– Hon var på hugget, säger artisten i ”Efter fem”.

Under sommarens spelning på Solliden passade även Lena Philipsson på att dra ett skämt inför publiken och kungafamiljen. För Expressen berättade om vad skämtet berörde.

– Det handlade om att det kan vara känsligt att snacka om folk på sociala medier. Så snackade jag om kungafamiljen och låtsades att de inte hörde mig. Men de satt ju i publiken. Då var jag lite nervös, sa hon efter konserten till tidningen.

Foto: Adam Ihse/TT

Mötet med kungafamiljen

Med lite distans till sommarens spelningar på Öland berättar nu artisten om upplevelsen spelning inför kungligheterna. De hade tagit emot skämtet väl och dessutom fick hon en pratstund med kungafamiljen efter konserten.

– De är trevliga och glada och tyckte det var kul att titta. Vi utbytte inte några jättehemligheter och så, säger hon i ”Efter fem”.

Underbara Lena Philipsson! Hon är helt fantastisk! Håller ni med? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version