Foto: Shutterstock/TV4

Lena Philipssons stora tvivel – frågan från Per Gessle gjorde henne obekväm: ”Svår situation”

Lena Philipssons ska sjunga Marie Fredrikssons låtpartier när Roxette ger sig ut på turné igen.

Men att tacka ja var ingen självklarhet för Mello-stjärnan som nu berättar om sitt tvivel när möjligheten gavs.

– Det här är ju något annat än originalet, säger Lena Philipsson till Expressen.

”Roxette” bildades 1986 av Per Gessle och Marie Fredriksson och blev ett världsfenomen under det sena 80-talet och det tidiga 90-talet.

Tillsammans sjöng de låtar som ”Listen to your heart”, ”The look”, ”It must have been love” och ”Joyride”, som alla blev världshits.

Duon fortsatte att spela ihop under många år, men i december 2019 skulle bandet gå ett tragiskt öde till mötes. Marie Fredriksson somnade nämligen in i sviterna av sin hjärntumör.

Per Gessle valde att tala ut om sorgen i ett pressmeddelande efter bandkollegan och nära vännens död.

– Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år, berättade Gessle och fortsatte:

– Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same.

Lena Philipsson ger sig ut på världsturné med Per Gessle

Tidigare i år avslöjade Per Gessle att bandet ska åka ut på världsturné för första gången sedan Marie Fredrikssons bortgång.

Per har varit tydlig med att inte vilja hitta en permanent ersättare, men nu får den folkkära artisten Lena Philipsson chansen att tillfälligt ansluta till bandet.

Marie kommer alltid vara oersättlig och jag är inte intresserad av att starta en ny duo. Men jag har grubblat över hur jag ska sköta om denna låtskatt på bästa sätt. Idén att bjuda in Lena till Roxette kändes enormt lockande, skrev Gessle i ett pressmeddelande och fortsatte:

Hon är en magnifik sångerska och en fantastisk scenpersonlighet, jag är både stolt och glad att hon tackat ja till detta äventyr

När bandet ger sig av till Sydafrika i februari 2025 är det alltså Lena Philipsson som ska sjunga Marie Fredrikssons låtpartier i Roxette-klassikerna.

Lena Philipssons tvivel inför Roxette-debuten

Men att tacka ja till turnén var ingen självklarhet för Lena. Roxette har trogna fans med höga förväntningar vilket fick Lena att tvivla när frågan ställdes.

– Jag vill ju bara göra det här så bra jag kan för att visa Marie respekt och för att fansen ska bli nöjda. Jag väljer att se det som att jag blivit tillfrågad för att Per ska få möjlighet att spela låtarna och då har jag väl bestämt att då säger jag väl ja till det då, säger Lena Philipsson till Expressen.

Foto: Shutterstock, TV4

Vidare beskriver Lena att hon förväntar sig att en del fans kommer att vara missnöjda då det inte är detsamma som när Marie var med.

– Samtidigt så vet jag att det är en ganska svår situation för mig eftersom någonstans vet jag att jag inte kan göra alla hundra procent nöjda. Det här är ju något annat än originalet. 

För att känna sig helt säker över sitt beslut rådfrågade Lena sin mamma, som bekräftade att det var en bra idé att ställa upp.

– Jag frågade till och med min mamma, och jag var helt övertygad om att hon skulle tycka att det här var… kanske inte så bra. Men hon tyckte att det var toppen. Så jag sa: ”Ja!”, säger Lena till Expressen.

Du kommer att göra det jättebra Lena!

Vi längtar efter att få se dig i Roxette.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev