Lena PH:s omvälvande förvandling – efter svåra tiden: ”Jag lever ett..”

Det har gått drygt sex år sedan Lena Philipsson skiljde sig med Per Holknekt. I dag har hon gått vidare och skriver ny musik.

I en intervju i Sveriges Radio P3 berättar hon nu om sin livsförvandling.

Lena Philipsson är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Redan under 80-talet slog hon igenom och släppte sin första singel och på 90- och 2000-talet höll hon i flera uppmärksammade och hyllade krogshower.

På det fjärde försöket, 2002, vann Philipsson Melodifestivalen med låten ”Det gör ont” och kom senare på sjätteplats i Eurovision Song Contest. Genom karriären har hon släppt imponerande 21 album – och 2010 gifte hon sig med Per Holknekt.

Gifte sig – och skiljde sig

Klädmogulen och Lena Philipsson var gifta i två år innan de lämnade in en gemensam skilsmässa. Holknekt var otrogen mot sin dåvarande fru.

– Det har uppdagats att Per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför ingen annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, sa Lena Philipsson då till Expressen.

Efter skilsmässan genomgick 52-åringen en svår tid. Men nu är hon tillbaka – starkare än någonsin tidigare.

– Jag har vässat till armbågarna under åren som har gått. Det är så när man blir lite vuxnare. Man landar i den man är och blir tryggare och mer självsäker, säger hon i ”Zia och Nessvold i P3.

Medverkar i julkalendern

I dag skriver Lena Philipsson ny musik. Den tuffa tiden har hon lagt bakom sig och i december kommer en ny generation få träffa henne.

Tidigare i år stod det nämligen klart att Lena Philipsson kommer vara med i årets julkalender ”Storm på lugna gatan”.

Stor livsförändring

Livet är betydligt lugnare i dag än det var tidigare, någonting hon trivs med.

– Jag har hållit på så länge nu i den här branschen. Jag är trygg i där jag är och var jag befinner mig så jag lever ett ganska lugnt och harmoniskt liv, säger hon i Zia och Nessvold i P3 och fortsätter:

– Jag skrev mycket låtar förr, sen har det varit en lång period när jag inte har skrivit. Men nu känner jag att jag vill ha nya låtar. Jag skrev förra skivan själv, och det känns jättekul.

Du är så stark, Lena! Dela vidare om du också tycker Lena PH är en riktig stjärna!