Foto: Instagram

Lill-Babs hann aldrig fira med vännerna – sista meddelandet glömmer de aldrig

Barbro ”Lill-Babs” Svensson medverkade i ett sista tv-program innan hon gick bort och lämnade oss alla i stor sorg och saknad.

Tillsammans med vännerna skulle hon äta middag och kolla på dokumentären med vännerna – men det hann hon aldrig med.

Få artister har lämnat ett så starkt avtryck hos svenska folket som Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Genom sitt liv lyckades hon verkligen med konststycket att bli folkkär med hela nationen.

Tillsammans med vännerna och branschkollegorna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson sjöng hon och uppträdde flera gånger genom årens lopp. Under hösten 2017 var Lill-Babs ute på turné med de andra damerna. Den sista spelningen med vännerna gjordes på Scala i Karlstad, och det blev den sista gemensamma spelningen som de skulle göra tillsammans alla tre.

Under den sista konserten fanns ett filmteam på plats för att spela in en dokumentärfilm som senare fick namnet Siw, Lill-Babs och Ann-Louise och som sändes på SVT under våren 2018. Det blev den sista filmen som Lill-Babs medverkade i.

Den 3 april 2018 somnade Lill-Babs in, efter en svår sista tid av sjukdom.

– Spelningen i Karlstad blev den allra sista. Det är så fruktansvärt sorgligt. Det visste vi inte då, att det skulle bli den sista. Jag har inte ord för hur ledsamt det känns, berättade Siw Malmkvist för Expressen 2018.

Lill-Babs sista hälsning

Tanken var att de tre vännerna samt filmskaparen Susanne Cederberg skulle ses på middag och se dokumentären tillsammans. Men så blev det aldrig. Lill-Babs fick aldrig se dokumentären.

– Hon skrev jättefina sms. Innan middagen frågade jag henne, är det någonting du inte äter? Då svarade hon att hon inte var så förtjust i majonnäs och blaskig havregrynsgröt. Hon hade en otrolig humor. Jag skrev att jag lovar, det blir ingen havregrynsgröt, berättade Susanne Cederberg för Expressen.

– Hon var ju en fantastisk person. En otroligt fin person tycker jag. Det är precis så som alla säger, hon var väldigt generös och kärleksfull, säger Susanne Cederberg.

Dela gärna vidare för att hedra Barbro och hennes minne. Vi kommer aldrig att glömma din härliga energi och fina värme. Vila i frid. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev