Linnea Widmarks liv 5 år efter uppbrottet från Benjamin Ingrosso

Foto: Instagram, Fredrik Sandberg/TT

Under tonåren träffade Benjamin Ingrosso sin första stora kärlek, Linnea Widmark. Men efter en sex år lång relation tog förhållandet plötsligt slut och Linnea lämnade landet – så lever hon sitt liv idag, fem år senare.

Benjamin Ingrosso har tagit Sverige med storm och har det senaste året även börjat få fäste på den internationella scenen. I våras åkte han nämligen på sin allra första utlandsturné där han besökte Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Frankrike innan han återvände till norden.

I augusti avslutade artisten sin framgångsrika turné med en stor spelning på Stockholms Stadion och har haft en lugnare tillvaro sedan dess.

Benjamin Ingrossos relation med Linnea Widmark

Benjamin Ingrossos kärleksliv har varit ett hett samtalsämne de senaste åren, särskilt i våras då det ryktades om en romans med den australiska modellen och entreprenören Ashton Wood.

Men för flera år sedan, när Benjamin var i tonåren, fanns det inget snack om vem som var hans kärlek. Han träffade Linnea Widmark när de var 15 respektive 14 år gamla och hade ett förhållande som varade i sex år.

Men 2019 kom chockbeskedet att paret hade gjort slut efter att Linnea hade lämnat Sverige för att bo i Costa Rica. Efteråt vände sig Benjamin till låtskrivandet för att bearbeta sorgen.

När han medverkade i ”Så mycket bättre” ett år senare, valde han att tala ut om relationen.

– Jag har ju en tendens att råka hamna tillbaka där, i mitt ex, och att landa i att skriva om henne. Personen i låten då blir ju Linnea, som är mitt ex, och jag tänkte att jag ska fan sluta skriva om henne för det blir bara jobbigt, sa Benjamin Ingrosso i programmet och avslöjade hur han blev dumpad av flickvännen:

– Vi var ändå tillsammans i sex år, det var hela min uppväxt. Sen åkte hon iväg utomlands och blev väl kär i någon annan, och det blev att vi gjorde slut över telefon, sa han i programmet.

Linnea Widmarks ord om uppbrottet från Benjamin

Sedan uppbrottet från Benjamin har Linnea hållit en låg profil, men i en intervju med sydamerikansk media bröt hon till slut tystnaden och delade med sig av orsaken till att hon valde att lämna relationen.

– När jag och min expojkvän gjorde slut var jag lyckligare än jag varit på länge, när jag var singel efter det. Jag var glad direkt, eftersom jag hade velat komma ur det förhållandet i ett år, berättade hon i intervju, enligt Expressen.

Linnea hade velat dra sig ur förhållandet i drygt ett år då hon inte hade känt någon lust överhuvudtaget.

– Med andra sexpartners som jag haft någon form av relation med så har det känts väldigt viktigt med sexet.

Hon beskrev hur problemet bottnade i henne själv och hur hon började fundera över om hon kanske var asexuell, eftersom hon inte kände någon lust.

– Det handlade om mig. Vissa tillfällen kunde jag känna mig nästan asexuell.

Så lever Linnea Widmark idag – fem år efter uppbrottet från Benjamin Ingrosso

Medan Benjamin har satsat helhjärtat på sin karriär och ständigt framträtt på nya scener, tycks Linnea ha valt en lugnare och mer fridfull tillvaro.

Hon har stannat kvar i Costa Rica där hon jobbar som digital kreatör och ofta delar med sig av bilder från stranden eller surfingbrädan.

Linnea och Benjamin verkar idag ha en god relation. De följer varandra på Instagram, och bara förra året publicerade hon en hyllningstext till sitt ex efter att ha besökt en av hans konserter.

På tal om konserter. Att se dig utvecklas som både person och de senaste 12 åren har varit helt otroligt. Det gör mig så lycklig att se var du är nu, Benjamin”, skrev Linnea och fortsatte:

Jag är en otroligt stolt ex-flickvän”.

LÄS MER:
* Benjamin Ingrosso om mamma Pernilla Wahlgrens ingrepp i läpparna
* Benjamins oväntade bröllopsgåva till Pernilla – skickade en hälsning från barndomsidolen

Exit mobile version