Lisa Nilsson i sorg – artistens ord om familjetragedin: ”Väldigt tungt”

Det har varit en tuff tid för oss alla, men för artisten Lisa Nilsson kom mycket på en och samma gång.

Hon förlorade både en kär vän och mamma under kort tid.

– Nu berättar hon om sorgen.Vi hade sedan tidigare insett att det skulle bli mammas sista sommar, men det är klart att det var väldigt tungt ändå när hon gick bort, säger hon till Allas.

Coronapandemin har gjort att många brancher har drabbats hårt.

Artister och andra som arbetar med underhållning har inte kunnat anordna några konserter, på grund av de rådande restriktionerna.

Även ”Så mycket bättre”-aktuella Lisa Nilsson har fått kämpa med att få ihop arbeten.

Men det är inte det enda som har tyngt artisten.

Lisa Nilssons sorg efter mamman

Under en kort tid förlorade hon en vän, en ljudtekniker som hon hade arbetat med under lång tid och sin mamma Birgit efter att ha levt med Alzheimers sjukdom i över tio år.

Lisa Nilsson
Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Samtidigt hade hon planerat konserter och firande av sin 50-årsdag som minst sagt inte blev riktigt som hon hade tänkt sig.

– Det var ett minst sagt annorlunda veckoslut – med 50-årsdag ena dagen, begravning den andra dagen och kräftskiva på landet den tredje. Vi hade sedan tidigare insett att det skulle bli mammas sista sommar, men det är klart att det var väldigt tungt ändå när hon gick bort. Hon blev kraftigt försämrad i våras, då det var besöksförbud på hemmet hon bodde. Längre fram kunde vi i alla fall träffa henne utomhus. Hudberöring och musik hade blivit vårt språk på senare tid och det var enormt viktigt, säger hon till Allas.

Lisa Nilsson
Foto: Instagram

Lisa Nilssons barn Signe och Irma

Dessutom har det varit tungt för Lisa, som har sina två barn Signe och Irma varannan vecka med deras pappa.

– Det har varit en stor omställning för oss alla, inte minst för barnen och jag bestämde mig direkt för att endast turnera och jobba kvällstid på konsert- och teaterscener under veckor de inte är hos mig. Barnveckor jobbar jag dagtid med allt kreativt och administrativt som planering, möten och repetitioner. Gör undantag för enskilda spelningar i eller nära Stockholm då det löser sig med vanlig barnvakt. Mina barn är viktigast, de är min familj och mina närmaste, klokaste vänner, säger hon till sajten.

Lisa Nilsson har ännu inte träffat någon speciell i sitt liv, men har fullt fokus på sina barn.

Lisa Nilsson
Foto: Instagram

Lisa Nilssons kärleksliv

Hon var gift med musikern Henrik Janson mellan 1997 och 2002, men inte med barnens pappa Niklas – och är lite tveksam till att det blir något mer bröllop.

– Men jag kan inte utesluta något, jag har ju ingen aning om hur framtiden ser ut. Däremot står inte livet längre och faller med att hitta en potentiell pappa till framtida barn – nu finns dem och deras pappa och vi stöder varandra i föräldraskapet. Att träffa en ny man skulle mer vara en bonus. Någon att gå på utställningar, konserter och att resa med. Jag är inte ute efter någon att bo tillsammans med, jag är snarare särbotypen.

Vi hoppas att du mår bättre idag Lisa! Och du kommer säkerligen träffa någon mycket speciell i framtiden!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.