Lotta Engberg rörd till tårar – efter Soldoktorns vackra kärleksdrag i tv: ”Nästan hemskt…”

Lotta Engberg rördes till tårar under söndagens ”Secret Song Sverige”.

När den folkkära programledaren satte sig i stolen och överraskas av kärleken Mikael ”Soldoktorn” Sandström blev det en minst sagt känslosam stund för Lotta, skriver Expressen.

I TV4:s nya programsatsning ”Secret Song Sverige” hyllas och överraskas kända gäster med låtar som de har en stark koppling till.

Låtarna framförs av nära och kära och av artister de beundrar. TV4 beskriver programmet som ”det är en enda sång, men tusen känslor”.

Tidigare har vi berättat om känslostormen som uppstod när Kristin Kaspersen gästade programmet och Jessica Anderssons tårar efter att sonen Liam sjöng för sin mamma.

– Jag är helt chockad. Det är det finaste jag varit med om i hela mitt liv, sade Jessica i programmet.

I söndags var det dags för hyllade programledaren Lotta Engberg att överraskas i ”Secret Song”.

LÄS MER: Kristin Kaspersens tårar i tv – bröt ihop efter oväntade Lill-Babs-hyllningen: ”Jag orkar inte”

Lotta Engberg
Lotta Engberg i Secret Song Sverige. Foto: TV4

Brister ut i tårar när kärleken gör entr´e

Den folkkära tv-profilen är van att själv leda program som allsången ”Lotta på Liseberg” och ”Bingolotto”. Men i detta sammanhang var det Lotta Engberg själv som skulle bli underhållen.

Under sin tid i stolen framför scenen blir hon rejält överraskad av både barn, barnbarn och sin bästa vän. Men det är när kärleken Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, dyker upp som hon brister ut i tårar, skriver Expressen.

När Mikael Sandström sjunger tillsammans med Lottas döttrar vid framträdandet kan inte den hyllade tv-profilen hålla tillbaka känslorna.

– Det här låter nästan hemskt, men om man skulle ligga på dödsbädden och så skulle man vilja se allt som man tycker om så mycket.., sade hon i programmet med gråten i halsen.

Höll sin medverkan hemlig

Samtliga av Lottas nära och kära har hållit sin medverkan hemlig för henne. Också sambon Mikael.

– Jag har varit negativ lite hela tiden och sagt att ”nej jag är inte intresserad av att följa med. Nej men jag är upptagen med andra viktiga saker”, förklarade Mikael under programmet.

Lotta var märkbart berörd av de anhörigas fina gest, och förklarade i programmet om hur mycket framträdandet betyder.

– Att veta att ni tillsammans har smitt planer för att göra mig glad, det värmer så fantastiskt mycket, sade hon i Secret Song.

Vilken fin hyllning! Vad tycker du om Secret Song Sverige?