Foto: TV4

Lotta Engbergs besked om Doktor Mikael – insikten efter tiden ihop: ”Aldrig skratta så mycket”

Lotta Engberg och Doktor Mikael Sandberg har varit ett par i snart fyra år och deras kärlek brinner starkare än någonsin.

Nu talar Lotta ut om nyckeln till deras framgångsrika förhållande och insikten hon kommit till i förhållandet.

– Jag har aldrig skrattat så mycket med en partner som med Mikael, säger Lotta Engberg till Hemtrevligt.

Lotta Engberg slog igenom som soloartist i Melodifestivalen 1987 när hon levererade bidraget som blivit en riktig svensk klassiker, ”Fyra bugg och en Coca-Cola”.

Förutom sina sju framträdanden i musiktävlingen har Lotta även levererat underhållning av högsta klass i 20 år som allsångsledare i ”Lotta på Liseberg”

I år blir första sommaren som Lotta inte står på scenen då hon valde att hoppa av programmet. Det innebär att hon har mer tid att tillbringa med sin kärlek Doktor Mikael Sandberg.

Så träffades Lotta och Doktor Mikael

Lotta Engberg och Doktor Mikael Sandberg träffades efter att Lotta i en intervju med Aftonbladet sa att hon skulle kunna tänka sig att dejta tv-läkaren. Det visade sig att Doktor Mikael inte var främmande för tanken heller.

– Men det blev lugnt i flera månader efter det. Vi skrev och pratade på Facetime. Det dröjde nog fyra eller fem månader innan vi träffades. Det var nästan lite gammaldags. Förr i tiden skrev man ju brev till varandra och då lär man känna hjärnorna innan kropparna, har Lotta berättat för Aftonbladet.

Numera bor paret ihop och är lyckliga. Och just den här sommaren blir speciell för de då Lotta inte behöver jobba för första gången på 20 år.

– Någon gång måste man stänga en dörr för att öppna ett fönster. Det gick jättebra för vårt program och vi hade absolut kunnat fortsätta många fler år, men nu känns det som att vi slutade med fanan i topp. Jag är 61 år och vill passa på medan hälsan och lusten för annat finns där, säger Lotta till Hemtrevligt.

Lotta Engbergs kärlekslycka – insikten om Mikael

Nu har det gått snart fyra år sedan Lotta och Mikael blev ett par och känslorna är fortfarande lika starka. När Lotta får frågan om vad det egentligen var som gjorde att hon föll för Mikael, radar hon upp en lista med saker.

– På riktigt, undrar du det? Han är ju skitsnygg, jättesexig, intelligent och busig. Det är kanske inte är så många som får se den sidan, men han är fruktansvärt busig. Jag har aldrig skrattat så mycket med en partner som med Mikael, säger Lotta till tidningen.

Paret träffades under sin äldre dagar, deras barn har vuxit upp och de är omgivna av barnbarn. Men enligt Lotta finns inte den pressen som kan påverka yngre relationer.

– Vi bär på varsin historia som nu vävs ihop. Varje beslut vi tar, eller sak vi bestämmer oss för att hitta på, gör vi av lust. Vi har redan skaffat barn, gjort karriär, köpt hus … Allt det där som förväntas av oss som människor har vi bockat av. Nu gör vi bara allt vi känner för i stunden. Allt från att hänga med vår lilla Nova, spela golf eller gå ner till bäcken, tända en brasa och grilla korv. Oftast handlar det om väldigt enkla saker.

Ni är så fina ihop, Lotta Engberg och Doktor Mikael!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev