Lotta Engbergs hjärtevärmande ord till Kikki efter tuffa tiden: ”Gläder mig något vansinnigt”

Lotta Engberg har inte haft någon vidare kontakt med Kikki Danielsson under de senaste åren.

I den nya dokumentären ”Kikki Danielsson – ett porträtt” berättar hon nu om den stora glädjen att hennes kollega mår bättre efter de svåra åren.

– Det gläder mig något vansinnigt att hon med åren läker inifrån, säger Engberg enligt Expressen.

Kikki Danielsson, Lotta Engberg och Elisbeth Andreassen gjorde dundersuccé i början av 2000-talet när de tillsammans bildade gruppen ”Kikki, Bettan och Lotta”.

I Melodifestivalen 2002 slutade de trea med låten ”Vem e’ de’ du vill ha”, men två år senare splittrades gruppen. En av anledningarna var Kikki Danielssons alkoholproblem.

Kikki Danielsson. Bildkälla: Youtube

Försökte hjälpa Kikki genom tuffa tiden

Sedan några år tillbaka har trion återförenats ett fåtal gånger och i den nya dokumentären ”Kikki Danielsson – ett porträtt” medverkar Lotta Engberg.

Hon berättar bland annat om tiden med gruppen, men även om hur de tillsammans försökte hjälpa Kikki Danielsson under den svåra tiden.

– Perioden med Kikki, Bettan och Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Den var jätteroligt. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt, säger Engberg i dokumentären enligt Expressen.

Lotta Engberg. Bildkälla: Wikipedia Commons

”Ser tydligt att hon mår bättre”

Under årets säsong av ”Så mycket bättre” berättade Kikki Danielsson själv om sitt nya, gladare och friskare, liv.

– Den här vistelsen på Gotland den påverkade mig otroligt mycket. Min dotter sa det bara här om dagen, att jag har ett annat tänk, mer positivt, sa Kikki då.

På annandagen klockan 18.30 i SVT sänds den nya dokumentären om Kikki Danielsson. Medverkar gör även huvudpersonen själv, och Lotta Engberg berättar hur glad hon är att sin vän ”med åren läkar inifrån och törs vara den hela människa hon är”.

– Något som är jätteskönt i dag, jag har inte någon närmare kontakt med Kikki, men det är att man ser så tydligt att hon mår bättre, och det gläder mig något vansinnigt, säger Engberg i dokumentären enligt Expressen.

Så fint sagt av Lotta. Tryck på dela om du också tycker Kikki är en av våra största svenska artister!