Lotta Engbergs saknad – ärliga orden i doktor Mikaels frånvaro: ”Det är tomt”

doktor mikael, lotta engberg

Foto: TV4

Mikael ”Soldoktorn” Sandström befinner sig just nu på sitt livs äventyr.

I Mikaels frånvaro sätter Lotta Engberg ord på känslorna.

– Han ville göra det här så vansinnigt mycket, berättar Lotta Engberg för Expressen.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg är ett av Sverigest mest omtalade par. Kärleken mellan dem sprudlar och i våras flyttade de ihop. Men nu har paret tvingats säga ta farväl av varandra för en liten stund.

Mikael är nämligen en av de fem kända svenskar som utgör deltagarna i Discoverys nya satsning som inspirerats av det brittiska programmet  ”The Island”.

Tillsammans med Maria Montazami, Magdalena Graaf, Thomas Wassberg och Lisa Ajax ska han överleva i vildmarken under oerhört tuffa förhållanden.

– Vi är väldigt stolta över våra modiga och helt fantastiska deltagare som kastar sig utanför bekvämlighetszoner för att testa sina gränser på en bildskön, men helt isolerad ö. Vad händer när människor av i dag blir strandsatta på en öde ö? Hur klarar vi oss utan modern teknik och i jakten på vatten, mat, att göra upp eld och bygga skydd för natten?, har Aron Gabrielsson, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden, tidigare sagt till Aftonbladet.

Foto: TV4

Överleva i 14 dygn

I 14 dygn får deltagarna enbart tillgång till naturen på den ö som ligger mitt i Stilla havet, två timmar bort från Panamas kust.

Just nu håller programmet på att spelas in och eftersom deltagarna inte har någon som helst kontakt med omvärlden kan bara Lotta Engberg hålla tummarna att allt går bra för Mikael ute i det tropiska klimatet.

– Han är en sådan överlevare hela han. Han ville göra det här så vansinnigt mycket. Och det gläder mig att han ska få göra saker som han tycker är roligt, sa Lotta Engberg tidigare i veckan till Expressen och medgav att det är annorlunda utan honom hemma.

– Det är tomt. Han brukar höras och synas i det här huset, sa hon till tidningen.

Foto: TV4

Passar på när sambon är borta

Lotta är inte orolig för Mikael. Däremot har hon i veckan passat på att hitta på andra saker i sambons frånvaro.

– Både i kväll och i morgon kväll är det tjejmiddag. Han får i alla fall inte vara med på dem, sa hon tidigare i veckan till Expressen och skrattade.

Vi håller tummarna att allt går galant för Mikael ute i Stilla havet! Hur tror ni han klarar det? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version