Louise Hoffsten om tuffa sjukdomskampen – fick kämpa för acceptans: ”Har ett livskontrakt”

Under mitten av nittiotalet vändes hela världen upp och ner. När Louise Hoffsten fick diagnosen MS fick hon kämpa för acceptans.

– Det är inte samma sak som att ge upp, som jag trodde från början, säger Louise Hoffsten i podden ”Brevé Bromé” enligt Expressen.

Livet kan förändras på ett kort ögonblick och när livet förändras till ett drastiskt nytt skeende, är det svårt att finna acceptans. När Louise Hoffsten fick diagnosen MS innebar det en svår kamp – inte minst med sig själv.

I podcasten ”Brevé Bromé” berättar artisten om hur fick ta upp den inre striden med sig själv och försöka finna acceptans.

– Man har ju en bild av vem man är, och då är det väldigt svårt att acceptera den egentligen bilden.  Och man lever väldigt mycket i förnekelse, jag lever nu också bitvis i förnekelse för att orka med, säger Louise Hoffsten i podcasten enligt Expressen.

Louise Hoffsten öppnar upp om hårda kampen med sjukdomen. Foto: TV4/Youtube

Jobbade på självbilden

Det var först 2013 som livet började bli till det bättre med hennes egen självbild, vilket gjorde att hon hade kommit till en vändpunkt.

– Efter att man fört krig hela tiden så kommer man till slut fram till att det är bättre att acceptera och verkligen börja jobba med det. Och jag känner att livet blir mycket lättare. Det är inte samma sak som att ge upp, som jag trodde från början, säger hon i pocasten enligt Expressen.

Louise Hoffsten berättar att hennes barn fick henne att kämpa ännu mer. Foto: TV4/Youtube

Louise Hoffsten: ”Har ett livskontrakt”

Vidare berättar Louise att hon idag kommit till en slags ”groove, en balans” i livet.

Men förståeligt nog har det funnits tider då hon har varit nära att ge upp, men det fanns en stor anledning att kämpa.

– Om man har barn så kan man inte göra så, du har ett livskontrakt, säger Louise Hoffsten i podden enligt Expressen.

Du är otroligt stark och fantastisk Louise! Tryck på gilla-knappen för att skicka stöd och styrka till denna underbara artist!