Luke Macahan kastade cowboyhatten och försvann: Så här ser TV-stjärnan ut i dag, 44 år senare

Han blev Luke Macahan med hela svenska folket.
I dag har skådespelaren bakom den hyllade cowboyen hunnit fylla 71 år.
Nöjeslivet tittar närmare på Bruce Boxleitners liv – och kan bland annat visa hur han lever i dag med sin 26 år yngre fru.

Namnet Bruce Boxleitner säger förmodligen inte så mycket.

Luke Macahan däremot – det är ett namn som de flesta hajar till på.

Skådespelaren Boxleitner spelade den älskade rollfiguren i tv-serien på 1970-talet. Han blev helt enkelt Luke Macahan med hela svenska folket.

Den amerikanska tv-serien om familjen Macahan gjorde faktiskt störst succé utomlands. I bland annat Sverige var serien väldigt populär och har i omgångar och i många år visats i repris.

From 1976…Bruce "Luke Macahan" Boxleitner.

Posted by How The West Was Won-Starring The Family:Macahan on Monday, June 24, 2013

Den spelade in mellan åren 1977-1979. De flesta av er minns säkert att det handlade om konflikter med ursprungsbefolkningen, det var inbördeskrig, tjuvar och banditer… Tv-serien gav folk en fantasieggande inblick i hur livet kunde vara på den tiden, i det gamla vilda västern. Minns ni hur intro-melodin gick?

Tv-serien var helt och hållet fiktion och följde ett dramatiserande manus. Samtidigt gick det också att få en känsla för hur det som nybyggare var att komma till det förlovade landet i väst på den tiden.

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i ”Familjen Macahan”

Hjältar som Zeb och Luke tog väl hand om familjen. De kunde inte skydda familjen mot allt, speciellt inte när filurer som Mr Peasly fanns i faggorna…

Skådisen Bruce Boxleitner spelade den unge och charmige Luke Macahan, som förövrigt hette Seth i pilotavsnittet. Familjen Macahan blev hans stora genombrott och han blev genast en stjärna på skådespelarhimlen.

Skilsmässorna från filmstjärnorna

Mellan 1977-1987 var han gift med skådespelarkollegan Kathryn Holcomb, som spelade hans ”lillasyster” i Macahan-serien. Paret fick två barn.

Därefter träffade han sin andra fru – också hon känd från tv-världen. Det var nämligen Melissa Gilbert, känd från tv-serien ”Lilla huset på prärien”, som var Bruces fru. De var gifta åren 1995-2011.

Luke Macahan är förmodligen den största rollen som Bruce Boxleitner har haft i sin karriär. Han var då 27 år och stod på toppen.

#ThrowbackThursdayLuke Macahan:How the West Was WonFrom Jo Dunn

Posted by How The West Was Won-Starring The Family:Macahan on Thursday, May 25, 2017

I dag är han 71 år och har haft flera huvudroller, dock inte i cowboy-sammanhang. Bland annat i science fiction-serien Babylon 5. Privat gillar han att rida på hästar och att vara med familjen. Det kanske förövrigt är ungefär samma svar som Luke skulle ha gett på frågan om sina egna hobbyer?

”Luke Macahan” har gift sig igen – med 26 år yngre pr-kvinna

Han har på senare år inte haft särskilt många eller stora roller. Efter skilsmässorna med filmstjärnorna har Bruce Boxleitner nu hittat kärleken igen – i den 26 år yngre pr-experten Verena King-Boxleitner. De gifte sig under 2016 på Hawaii.

Här syns de tillsammans på Hallmark TCA Summer 2017 Party i juli 2017 i Beverly Hills, Kalifornien.

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Även om rollerna inte varit så många på senare år, har Boxleitner nu fått ett lyft igen i skådespelarkarriären. Efter ett avhopp kom han in och spelade rollen som president Baker i serien ”Supergirl”. Fröra året var han också aktuell i Hallmark-produktionen ”Gourmet Detective”, en tv-film som gjordes främst för USA och Kanada.

– Det finns nog ingen som inte ångrar något. Kanske skulle man ha gjort det här, kanske skulle man ha gjort så här. Men jag måste säga att jag har varit väldigt välsignad, säger Bruce Boxleitner enligt Expressen.

Här syns Boxleitner på scen i samband med science fiction-konventet FedCon i tyska Bonn sommaren 2019. Han fick då frågor om sin långa skådespelarkarriär och erfarenhet av filmbranschen av nyfikna åhörare.

Foto: Markus Wissmann/Shutterstock
Foto: Markus Wissmann/Shutterstock

Så trevligt att få höra om ”Luke” och hans liv! Grattis till bröllopet! Dela gärna vidare om du också minns Familjen Macahan med glädje!