Lundells angrepp mot Lotta Engberg: ”Gör mig spyfärdig”

Förr veckan släppte artisten Ulf Lundell, 68, sin nya bok ”Vardagar”. I den delar han med sig av anekdoter och tankar från sig själv, men det är inte utan att trampa någon på tårna. I flera av bokens kapitel går han hårt ut mot programledaren och artisten Lotta Engberg.
”Lotta Engberg gör mej spyfärdig. Det måste bli sagt”, lyder en av raderna i boken. Nu svarar Lotta Engberg på kritiken.

Utifrån Ulf Lundells nya bok att döma råder det inga tvivel om att han inte gillar artisten Lotta Engberg. Han använder bland annat ord som ”spyfärdig” när han skriver om henne. Han syftar framförallt på hennes sätt att leda ”Lotta på Liseberg”, och han berättar att han stängde av ljudet alla gånger det var på tv, det skriver Aftonbladet.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

”Alltid redo för rajtantajtan”

”Lotta Engberg gör mej spyfärdig. Det måste bli sagt. Jag vet, det är inte poesi direkt. Men vem vet? Det är inte så att jag får skylla mej själv för att jag fortfarande köper så kallade kvällstidningar. Det räcker med att gå på Ica eller Coop så kan jag inte undgå hennes frivolt kisande blick, hennes lite skevt småkåta smail, alltid redo för lite rajtantajtan och inkomster på oss i populasen: köp lotter, gotter. Jag mår illa”, skriver Ulf Lundell.

Så svarar Lotta på Lundells kritik

När Nöjesbladet frågade Lotta hur hon kände för kritiken skrattade hon och svarade:
– Det är ju synd att han mår dåligt.

Sedan tillägger hon:
– Han är välkommen till ”Lotta på Liseberg” när han vill, säger Lotta Engberg till Nöjesbladet.

Vad tycker du om Ulf Lundells kritik? Tryck på Dela-knappen för att skapa diskussion.